BBP: Allah’ın karşısında sen bir hiçsin

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa’da yaptığı konuşmada sarfettiği, "Her şeyin garantisi biziz.

Google Haberlere Abone ol
BBP: Allah’ın karşısında sen bir hiçsin

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa’da yaptığı konuşmada sarfettiği, "Her şeyin garantisi biziz.” sözüne sert tepki gösterdi: “Artık kendinizi Firavunlaştırmaktan vazgeçin. Bu dinin Ahiret’e kadar devam edeceğine garanti veren sadece Allah’tır. Bu sözleri söylerken Allah’tan korkun.”

‘HANIMINI BİR RESEPSİYONA BİLE GÖTÜREMİYORDUN’

Arınç’ın, “O cemaatler beni çok iyi bilir. Ben onları çok iyi biliyorum.” sözlerine de atıfta bulunan Efe, “Biz de Mevlana gibi diyoruz ki her lafa verecek cevabımız vardır ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adamı mı diye. Sayın Arınç, biz de seni çok iyi biliyoruz. Sen Meclis Başkanı olduğunda muhterem hanımınızı bir resepsiyona bile götüremezken ne zamandan beri her şeyin garantisi olmaya başladın? 28 Şubat postmodern darbe olduğunda da hiç ortalıkta görünmüyordun. O dönemde genel başkanımız merhum Muhsin Yazıcıoğlu mücadele ederken sizler gömlek değiştirmekle meşguldünüz. Siz Yazıcıoğlu’nun şehit edilme olayını çözmenin namus borcunuz olduğunu söylemiştiniz. Sizin namusunuz nerede kaldı? Önce namus borcunuzu yerine getirin, sonra konuşun.” dedi.

Müslümanlara göre her şeyin garantisinin sadece Cenab–ı Allah olduğunu vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Onun dışında hiç kimse, her şeyin garantisi olamaz. Allah’ın karşısında sen bir hiçsin. Artık kendinizi Firavunlaştırmaktan vazgeçin. Bu dinin Ahiret’e kadar devam edeceğine garanti veren sadece Allah’tır. Bu sözleri söylerken Allah’tan korkun.” şeklinde konuştu. Türkiye’de cemaatlerin AK Parti’yle başlamadığı gibi onunla da bitmeyeceğini belirterek, “Sen kim oluyorsun da bu cemaatlere ömür biçiyorsun? Hizmet cemaati, Menzil tarikatı, Süleyman Efendi cemaati, İskender Paşa cemaati de bizimdir. Çocuklarımıza Kur'ân ve İslâm'ı bu cemaatler öğretti. Dünyanın dört bir köşesinde eğitim yuvaları açan ve hizmet eden bu cemaatleri bitirmeye sizin gücünüz yetmeyecektir. 'Her şeyin garantisi biziz.' diyerek, Gayretullah’a dokunacak laf söylemeyi bırakın.” dedi.

‘GÖREVDEN ALMALAR, RAHAT HIRSIZLIK YAPAMAMAKTAN MI KAYNAKLANIYOR?’

Hırsızlıkların, yolsuzlukların üstünü örtmek için kış günü binlerce polisin görevden alındığını, savcı ve hâkimlerin sürüldüğünü söyleyen Mehmet Efe, “Buna rağmen örtemeyince de, ‘Bize darbe yapılıyor.’ dediniz. Bizim bildiğimiz. darbelerde hükümetler görevden alınır. Bu nasıl darbe ki darbe yaptığını iddia ettiğiniz kişiler görevden alınıyor? Bu görevden almalar, rahat hırsızlık yapamamaktan mı kaynaklanıyor?” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar