Bayraktar: Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inanıyorum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, istifa ettiğini açıkladı. Bayraktar, kendisine bir istifa metni ve bir de deklarasyon imzalatılmak istendiğini vurgulayarak, "Bu milleti rahatlatmak için Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı.

Google Haberlere Abone ol
Bayraktar: Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inanıyorum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, istifa ettiğini açıkladı. Bayraktar, kendisine bir istifa metni ve bir de deklarasyon imzalatılmak istendiğini vurgulayarak, "Bu milleti rahatlatmak için Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyorum." dedi.

NTV'nin haber bültenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Sayın Bakan soruşturmada sizin oğlunuzun da ismi geçmişti. Her ne kadar serbest bırakılmış olsa da sabah iki istifa haberi geldi. Sizin tavrınız ne olacak?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Basın açıklaması şeklinde çok kısa bazı ifadelerde bulunmak istiyorum. 17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak Sayın Başbakan'ın, istediği bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabii hakkıdır ve yetkisidir. Fakat rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum; çünkü soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatı ile yapılmıştır. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Ancak bu milleti rahatlatmak için Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum."

'Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum cümlenizi biraz ayrıntılandırmak ister misiniz?' sorusu üzerine de Bayraktar, "Bize bugün iki metin gönderildi. Bir tanesi istifa metni bir tanesi de deklarasyon metni. Yani ben tabii ki partimi rahatlatmak isterim. Ama böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum ve hayırlı olsun diyorum." dedi.






CİHAN

Yorumlar