Bayraktar: 40 yıldır bulunduğum davanın yara almaması için yoluma devam edeceğim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık görevini devir teslim töreninde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Bayraktar: 40 yıldır bulunduğum davanın yara almaması için yoluma devam edeceğim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık görevini devir teslim töreninde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, partili ve çalışma arkadaşlarına başarılar dileyen Bayraktar, “40 yıldır içinde bulunduğum bu davanın yara almaması için yoluma devam edeceğim. Teşekkür ediyorum." dedi.

Erdoğan Bayraktar, bakanlık görevini AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce’ye törenle devretti.
Bakanlık merkez binasında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Bayraktar, 6 Temmuz 2011 tarihinde kurulan 61. Hükümette çevre ve şehircilik bakanlığı olarak yeniden yapılandırıldığını söyledi. Vatan ve üretim eksenli, heyecanlı üretken, titiz bir yapı oluşturduklarını belirten Bayraktar, “Yaklaşık 2,5 yıllık sürdürdüğüm bakanlık görevimi İdris Güllüce’ye devrediyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. İdris Güllüce’nin bilgi birikimi ve tecrübesiyle şahsiyeti ve karakteri ile ülkemiz ve milletimiz için son derece başarılı çalışmalar yapacağına yürekten inanıyorum. Son derece mutluyum, son derece sevinçliyim. Yeni kabinenin hayırlı olmasını diliyorum. Başbakanıma, partimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Bundan böyle de bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de 40 yıldır içinde bulunduğunu bu dava ve bu kutsal yürüyüşün yara almadan devamı için üzerime düşen sorumluluğun bilinci ile yoluma devam edeceğimi ifade etmek istiyorum. Teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YENİ BAKANIN İLK AÇIKLAMASI

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise “Bakanlığın bugüne kadar yürüyen hizmetlerini inşallah aynı şekilde devam ettiririz. Basın ile sık beraber olmak ve bakanlığın yaptığı işlerle ilgili bilgi paylaşmak istiyorum. Sayın bakanıma bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Türkiye'nin bu hızlı gidişinde bir zerrecik hepimizin emeği varsa kendimizi mutlu hissederiz. Allah, milletimizin ve memleketimizin yardımcısı olsun. Aydınlık Türkiye'de hep beraber yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, “Resmi Gazete'de sizinle ilgili istifa yerine görevden alma şeklinde bir ifadenin yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya Bayraktar, “Önemli şeyler değil bunlar.” cevabını verdi.


CİHAN

Yorumlar