Baykal’ın avukatı: Erdoğan’ın 'görüntüleri ben kaldırttım' sözleri gerçek dışı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sayın Deniz Baykal’a ilişkin montaj görüntülerini yarım saatte sosyal medyadan ben kaldırdım’ ifadesinin gerçek dışı olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
Baykal’ın avukatı: Erdoğan’ın 'görüntüleri ben kaldırttım' sözleri gerçek dışı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sayın Deniz Baykal’a ilişkin montaj görüntülerini yarım saatte sosyal medyadan ben kaldırdım’ ifadesinin gerçek dışı olduğunu savundu. Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, konuyla ilgili azılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, söz konusu görüntülere erişimin bizzat kendilerinin mahkemeye yaptıkları başvuru ile engellendiğini, hatta Mahkeme’nin erişimi engelleme kararının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından gecikmeli olarak uygulandığını belirtti.

    Müvekkili Deniz Baykal hakkında Ana Muhalefet Partisi lideri olarak CHP Genel Başkanı iken 6 Mayıs 2010 tarihinde kurgulanarak hazırlanan montaj kasedinin bir takım karanlık güçler tarafından internet ortamında servis edildiğini belirten Muzaffer Yılmaz, yazılı ve görsel basında bu olayların Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştiğine dair iddiaların yer aldığını hatırlattı. Bu iddiaların dayanağının İnternet’e düşen bir ses kaydı olduğunu ve Baykal’ın da Başbakan’dan ses kaydına ilişkin bir resmi açıklama beklediğini ifade ettiğini kaydeden Yılmaz, buna rağmen “Başbakan açıklama yapmamakta, aksine Sayın Deniz Baykal’a ilişkin montaj kasedini yarım saat içerisinde kendi talimatı ile sosyal medyadan kaldırıldığını iddia etmektedir.” dedi.

    Bununla birlikte Başbakan Erdoğan’ın bu iddiasının gerçek olmadığını savunan Baykal’ın avukatı, kaset saldırısının Deniz Baykal’ın başvurusu üzerine Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 7 Mayıs 2010 tarih ve 2010/642 D.İş numaralı Erişimin Engellenmesine ilişkin karar alındığını hatırlattı. Mahkemenin kararı aynı tarihte Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na gönderilmesine rağmen mahkeme kararının uygulanmasının geciktirildiğini belirten Muzaffer Yılmaz, kararın tam 4 gün sonra 11 Mayıs tarihinde uygulandığının TİB tarafından Ankara cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildiğini kaydetti.

    Deniz Baykal ile ilgili bu kasetin ayrıca Başbakan Erdoğan tarafından sürekli gündeme getirildiğini, meydanlarda ve miting alanlarında siyasi rant olarak kullanıldığını açıklayan Baykal’ın avukatı Yılmaz, “Aynı şekilde mahkeme kararı olmasına rağmen değişik tarihlerde komplo ve montaj kaseti İnternet’te erişime açılmış ve Mahkeme kararları ile tarafımızdan erişime engellenmiştir.” şeklinde konuştu.

    Öte yandan Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi’nden 01.11.2010 tarih ve 2010/1341 D.İş nosu ile Erişimin Engellenmesi kararı alınmasına rağmen TİB'in kararı uygulamakta geciktiğini belirten Yılmaz, “ unun üzerine TİB’e 02.11.2010 tarihinde BTK 576 sayı ile dilekçe verilerek Mahkeme kararının derhal ve gecikmeksizin uygulanması talep edilmek zorunda kalınmıştır” ifadelerini kullandı.

    Avukat Yılmaz son olarak, “Tüm bu mahkeme kararlarının ve yazışmalarımızın tarih ve sayılarını verme amacımız Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sayın Deniz Baykal’a ilişkin montaj görüntülerini yarım saatte sosyal medyadan ben kaldırdım’ ifadesinin gerçek dışı olduğunun kamuoyunda hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde anlaşılması içindir. Bu hususta dahi gerçek olmayan beyanlarını binlerce kişi önünde söyleyen Sayın Başbakan’ın, Sayın Deniz Baykal’ın konuya ilişkin gerçekleri söylemesi ve resmi açıklama yapması çağrısına karşı, ne derece tutarlı olacağı ve beyanlarının inandırıcı olup olmayacağı kamuoyu tarafından değerlendirilmelidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar