Baykal'dan CHP'ye aykırı Esad ve Suriye çıkışları

Beşar Esad yanlısı CHP politikalarının aksine Deniz Baykal, Türkiye'nin Azez-Halep hattını bombalama hakkı olduğunu ve bunu doğru bulduğunu söyledi. Baykal, Halep'in de Esad'a bırakılmaması görüşünde

Google Haberlere Abone ol
Baykal'dan CHP'ye aykırı Esad ve Suriye çıkışları

Suriye'deki iç savaş boyunca Beşar Esad'ın yanında görüntü veren CHP'den ilk kez farklı sesler yükselmeye başladı. CHP Eski Genel Başkanı Baykal, Suriye'nin sünni kentlerinin Beşar Esad'a terk edilemeyeceğini söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de gündemi değerlendirdi. Baykal, PYD'nin Suriye'de olayın özüne yönelik bir etkinlik sergileme gücünde olmadığına vurgu yaparken, "Herkes kendi derdini IŞİD'in üzerinden takip ediyor. Dünyaya IŞİD'e karşı mücadele ediyoruz diyor, aslında kendi amacını gerçekleştirmeye çalışıyor. PYD Türkiye'nin güneyindeki Suriye sınırında kantonları birleştirmeye yöneliyor" dedi.
"Azez Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin bombalama hakkı vardır. Bu hattı açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum. Şu anlık bu bombalamaların etkili olduğu anlaşılıyor" ifadelerini kullanan Baykal "Niye göçüyor insanlar? Orada Halep'te bir katliam var. Tarihi kimliği değiştirecek süreç yaşanırken 'durun', 'bekleyin' veya 'izleyin' demek doğru olmuyor. O hattın açık olması Halep'ten bir göç dalgasının yönelmemesi açısından çok önemli. Olay PYD olayı değil, Halep olayıdır. Olay Şii kuşatmasıdır'' dedi.

Yorumlar