Baykal: Yolsuzluklar karşısında devlet aciz kaldı, hesabını soramadı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kendisini mahcup eden, utandıran, yüreğini asıl ezenin yapılan yolsuzluklar karşısında devletin aciz kalması olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Baykal: Yolsuzluklar karşısında devlet aciz kaldı, hesabını soramadı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kendisini mahcup eden, utandıran, yüreğini asıl ezenin yapılan yolsuzluklar karşısında devletin aciz kalması olduğunu belirtti. Baykal, "Bu yolsuzluklara devlet teslim olmuştur. Bunun hesabını soramamıştır.” dedi.

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde seçim çalışmalarında konuşan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarını konuşmaktan utanç duyduğunu söyledi. "Hırsızlık yağ gibidir. Varsa sınırlayamazsınız her yere sızar" diyen Deniz Baykal, “Hırsızlık yağ gibidir. Varsa sınırlayamazsın, varsa her yere sızar gider. Bu tablo bize yakışan, kabul edebileceğimiz, görmemezlikten gelebileceğimiz bir tablo değildir. Ne oluyoruz diye sormamız lazım." dedi.

CHP'lilere seslenen Baykal, "Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmamış, bir başka ülkede yaşandığına dair benim hiçbir bilgim olmayan bir tablo ile karşı karşıyayız. Acı, bir tablo içinde milletin karşısına çıkıyor. Gerçekten böyle bir manzarayı bizim içimize sindirmemiz mümkün değil. Bu olayı konuşmaktan hiç hoşlanmıyorum. Olanları dile getirirken ben mahcup oluyorum. Ülkemin en yetkili en sorumlu, en yukarı noktalarında görev yapan insanların içine girdiği o tabloyu konuşmaktan ben utanıyorum." diye konuştu. Bu sırada bir partili 'Arlıyız da ondan' diye bağırdı.

Baykal, sözlerine şöyle devam etti: "Her ülkede yolsuzluk olabilir. Başka ülkelerde de olabilir. Beni başımı öne eğdiren, utandıran mahcup eden sadece ülkemizde yolsuzluk yapılması değil. Hatta ülkemizdeki yolsuzluğun, ülkemizin şerefini onurunu bir bayrak gibi dalgalandırması gereken en yüksek makamlarda yapılıyor olması da değil. O da olabilir. İnsanoğlu çiğ süt emmiş, olabilir. Beni mahcup eden, beni utandıran, benim yüreğimi ezen olay, yapılan bu yolsuzluklar karşısında Türkiye’de devletin aciz kalmasıdır. Bu yolsuzluklara devletin teslim olmasıdır. Bunun hesabını soramamasıdır.”

17 Aralık sonrası yaşananların özel olmadığını, yolsuzluk olduğunu belirten Baykal, “Adalet yok demek, eşitlik yok demektir. Demokrasi, mutlak eşitlik demek. Sadece yargı, sadece kanun hükmedecek demek. Devletin en yüksek kademelerinde bulunan insanlar en utanç verici suçları işledikleri halde kendi özel yaşamlarıyla ilgili değil, öyleyse bizi ilgilendirmez onla meşgul değilim. Aile mahrumiyetini, özel hayatı konuşmuyorum. Yolsuzluğu konuşuyorum yolsuzluğu. Yolsuzluk suç.” şeklinde konuştu

Baykal’ın Koçarlı ziyaretine Aydın milletvekilleri ve partililer ile CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar da katıldı. CİHAN

Yorumlar