Baykal: Yolsuzluk ve rüşveti örtmek için halk arasına düşmanlık tahrik ediliyor

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, ülkenin, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşamadığı ayıpları yaşadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Baykal: Yolsuzluk ve rüşveti örtmek için halk arasına düşmanlık tahrik ediliyor

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, ülkenin, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşamadığı ayıpları yaşadığını belirtti. Baykal, bu ayıbı örtmek için halk arasında düşmanlığın tahrik edildiğini ve insanların çatışır hale getirildiğini söyledi.

Baykal, "Devletin en yüksek kademelerinde bulunanlar en büyük yolsuzluk iddialarının muhatabı oldular ve İranlı karanlık bir iş adamı dört bakanı parmağında oynattı. Düşmanlığı niye tahrik ediyorlar, insanları niye çatıştırıyorlar. Bir şeyi saklamak istiyorlar değil mi? Bir şeyler ortaya çıkmasın istiyorlar. Hesap sorulmasın istiyorlar. Onun için ortalığı karıştırıyorlar. Buna da izin vermeyeceğiz.” dedi.

Aydın’ın Germencik ilçesi Ortaklar Beldesi'nde deve güreşlerine katılan, daha sonra İncirliova ilçesinde Gençlik Parkı açılışında konuşan Deniz Baykal, insanların parklarda kardeşçe bir duygu içerisinde, köklerini, kökenlerini ayırmadan, analarının, babalarının kimliğine bakmadan, insan olarak, kardeş olarak el ele vererek birlikte yetişeceklerini belirtti. Deniz Baykal, "Bu devirde benim borum öter demek yok. Bu parkta herkes eşit. Kızlar, oğlanlar, bütün çocuklar, bütün gençler eşit. Hepsi özgür, hepsi istediği gibi buranın güzelliklerinden yararlanacak, kimse kimseye üstünlük taslamayacak. Burun kıvırmayacak. En yoksul ailenin de en zengin ailenin de çocuğu da bu parkta eğlenecek. Demokrasi, özgürlük ve kardeşlik meydanı herkes birbirini tanıyacak, sevecek. Düşmanlık söz konusu bile olmayacak. Herkes bu parkta kucaklamayı, kardeşliği öğrenecek. Buna ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ülkede yaşananlara de değinen Baykal, şunları ifade etti: “Bu memleketi ne hale getirdiler. Böyle böyle kamplara ayırdılar. Türkiye’yi kutuplaştırdılar. İnsanlarımızı, sanki birbirleriyle düşmanmış gibi duygularla, nefretle doldurmaya çalışıyorlar. Buna karşı bizim yapacağımız şey, sevginin, kardeşliğin, dostluğun bayrağını yükseltmektir. Bu memleket, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşamadığı ayıpları yaşıyor. Devletin en yüksek kademelerinde bulunan insanlar, ne yazık ki en büyük yolsuzluk iddialarının muhatabı oldular. İran’dan gelmiş karanlık bir iş adamı genç bir adam, dört tane bakanı parmağında oynatıyor. Olacak iş mi bu? Senin seçtiğin, senin haysiyetini, şerefini koruyacak olan, senin onurunu temsil edecek insan, İranlı karışık, karanlık bir iş adamının elinde oyuncak oluyor. Hediyelerin peşinde, armağanların peşinde, dolarlar, Euro’lar. Olacak iş mi? TC hükümetini, böyle olsun diye mi seçtik. Bu gidişe son vereceğiz. Bu gidişe son verecek ne yazık ki gücü yeten bir otorite kalmadı. Mahkemeler, savcılar hesap sorabiliyor mu? Emniyet dosya tutabiliyor mu? Hukuk, adalet ne oluyor. Kanunlar kimin için var. İncirliova’daki masum vatandaşın boynuna kanunu çiğnedin diye üzerine bütün gücünle yürüyeceksin, devletin tepesindeki bütün bu ayıbı yapan insanlara sessiz kalacaksın. Görev size düşmüştür. Başka çare yok. Milletin en kudretlisinin sesi çıkmıyorsa, oy sahibi milyonlarca insanlarımızdan birileri hayır dediği zaman işte onun sesi, devletin en tepesinde çıkmayan sesten daha gür çıkar. İn artık aşağıya diyeceksiniz. Paçasından şöyle tutup aşağıya çekivereceksiniz. Gün bu gündür, güç, karar ve yetki sizdedir. Gereğini yapacaksınız.”

Park açılışı sonrası Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda sorulara cevap vermeyen Baykal, seçim çalışmaları için Koçarlı ilçesine geçti.


CİHAN

Yorumlar