Baykal: Kılıçdaroğlu iyi şeyler yaptı, ama...

Kılıçdaroğlu'nun şu ana kadar iyi idare ettiğini ancak bundan sonra sürecin değişmesi gerektiğini belirten Baykal, CHP'nin mevcut yapısıyla daha fazla devam edemeyeceğini bunun değişmesi gerektiğini savundu

Google Haberlere Abone ol
Baykal: Kılıçdaroğlu iyi şeyler yaptı, ama...

CHP’nin eski genel başkanı Antalya milletvekili Deniz Baykal, dün gece, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında soruları cevapladı.

Deniz Baykal, ‘CHP’yi daha iyi görmek istediğini’ belirtirken de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Artık geride kalması gerektiği kanısındayım” değerlendirmesi yaptı. Baykal şunları söyledi:

Partimi iyi görmek istiyorum, daha iyi görmek istiyorum. (Kılıçdaroğlu’na çekil çağrısı mı?) Bu kaba bir şey bunu söylemeye hakkımız yok. Kemal Bey büyük bir iyi niyetle sıkıntılı bir dönemde görev üstlendi o görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Büyük bir görev ve sorumluluk duygusu içerisinde yapmaya çalıştı. Partimize bir sürü şey de kazandırdı. Halkla ilişkilerinde, CHP’nin algılanmasında olumlu kalıcı bir sürü açılımlar getirdi. Düşünce sisteminde yenilikler getirdi, yani çok şey kazandırdı. Hiç şüphe yok. Ama şimdi çok kritik bir sürece giriyoruz. Önümüzde 3 yıllık bir süreç var. Bu yapıyla bu süreci götürmemizi ben artık geride kalması gerektiği kanısındayım. Bu doğrultuda en büyük görevin Kılıçdaroğlu’na düştüğü kanısındayım. Bu benim değerlendirmem. ‘İddiası olan kurultayı çağırır, kavgasını yapar’ diye bakılırsa bu da bir bakıştır ama bunun doğru olduğu kanısında değilim.

Yorumlar