Baykal: Kapatma iddiaları ciddiyetsiz işler

CHP eski Genel Başkanı Baykal, partisine kapatma davası açılacağı iddialarına yönelik, "Bunlar ciddiyetsiz işler. Ama birileri uğraşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Baykal: Kapatma iddiaları ciddiyetsiz işler

Deniz Baykal, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nce düzenlenen 'Ortadoğu'da ve Türkiye'de Yeniden Yapılanma Projesi' başlıklı konferansa konuşmacı şekilde katıldı. Baykal, konuşmasının peşinden soruları yanıtladı.

Partisi meselesinde kapatma davası açılacağına yönelik iddiaları değerlendiren Baykal, Türkiye'nin probleminin olmayan sorunları politika gündemine taşımak ve onun etrafından bir politik enerji tüketimini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Baykal, "Akıl, mantık, sağduyu kimi görülüyor ki kayboluyor. En saygıdeğer siyasetçiler cinayetle itham ediliyor, olmadık suçlamalar birbiri meselesinde ortaya atılıyor. Yalana dayalı, gerçek olmayan verilerle yapılmış iddialarla, hususi senaryolarla politika yapma yöntemi maalesef bu çağa damgasını vurmuştur" diye konuştu.

'ÇALIŞSINLAR BAKALIM'

Bunu 'acı bir olay' şekilde değerlendiren ve Türkiye'nin şu anda en ciddi konuları konuşması gereken bir dönemden geçtiğini kaydeden Baykal, şunları söyledi:
"Magazin dahi demeye dilim varmıyor. Bunlar ciddiyetsiz işler. Ama bazıları uğraşıyor. Birileri bunu ciddi ciddi ülke kurumlarında bir plan şekilde ele alıyor, konuşuyor, sunuyor, 'nasıl ele alalım, nasıl sunalım, bir takım itham edelim, o ne yanıt verir' senaryoları yazılıyor. Bunlara karşı yapılacak şey ciddiye almamaktır, şeref etmemektir. Cevap vermeye dahi lazım hissetmiyorum. CHP'yi savunmak durumunda kaldığımızda söyleyecek fazla fazla şey mevcut tabi. Ben CHP'yi şimdi savunma durumunda bizi bırakacak bir ciddiyeti de taşıdığına inanmıyorum bunların. Bunlar hevesler. Siyaseti seçim öncesinde dikkat çekici noktalara taşımak için yapılan çalışmalar. Yapılıyor mu? Evet yapılıyor. Doğru mu? Evet, doğru. Acı bulunan görünüm da bu. Deli saçması birinin yalanı olsa sorun yok. Ama ülke kurumlarına bu tip görevler veriliyor, onlar da çalışıyor. Çalışsın bakalım, çalışsınlar. Verilecek cevabımız olur."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar