Baykal: Doğu'da halk teröre isyan ediyor

CHP eski Genel Başkanı Baykal, hükümetin son dönemlerdeki operasyonlarını eleştiren CHP yönetiminin aksine terör örgütünü eleştiren açıklamalarda bulundu. Baykal, Doğu'da halkın artık terörden bıktığını, isyan ettiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Baykal: Doğu'da halk teröre isyan ediyor

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Şu anda Doğu'da halk artık isyan ediyor" dedi. Baykal, Burdur'un Bucak İlçesi'nde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.

İl Başkanı Barış Ayten, İlçe Başkanı Aziz Yıldız ve yönetim kurulu üyeleriyle vatandaşların yer aldığı ziyarette konuşan Deniz Baykal, Türkiye'nin çok acı günlerden geçtiğini söyledi.

Terör olaylarına da değinen Deniz Baykal, Doğu'daki vatandaşlarımızın hepsi de kendi vatanlarından göç etmek zorunda kaldığını kaydederek şöyle dedi: Ama sevindiğim bir nokta var; doğudaki halk anladı ki 'Terörün bana faydası yok, artık terör bana da silah doğrulttu. Bana, beni koruyacak devlete ihtiyacım var.' İşte kardeşlerim, Doğu halkı bunu gördü. 'Terör yandaşlığı yapan partilerden de bana fayda yok' dedi. 'Beni koruyacak bir devlete ihtiyacım var' dedi. Şu anda Doğuda halk artık isyan ediyor. Daha önce kendilerini koruduklarını zanneden terör örgütünü şimdi yavaş yavaş dışladılar. Onlara lanet etmeye başladılar. Doğudan kaçan halk nereye gitti? Kandil'e mi, Kobani'ye mi, Süleymaniye'ye mi, Erbil'e mi, Kuzey Irak'a mı gitti? Hayır. Türkiye'ye gittiler. Daha güvenlikli Türkiye'yi tercih ettiler. Yani bizleri tercih ettiler. İşte bu çok önemli bir olaydır. Bizim daha güçlü olmamız lazım.

Yorumlar