Baydemir: Şanlıurfa, elektrik üretip karanlıkta kalan tek şehir

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa’nın nimetler içinde nimetsiz kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir: Şanlıurfa, elektrik üretip karanlıkta kalan tek şehir

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa’nın nimetler içinde nimetsiz kaldığını söyledi. Baydemir, "Şanlıurfa güneşiyle, suyuyla dünyanın en zengin coğrafyasıdır. Ama 80 yıldır yanlış politikayla, yoksullaştırıcı, ötekileştirici ekonomik politikalarla adeta amele olmayı bizim kaderimiz haline getiriyorlar. Urfa elektriği üretip, karanlıkta kalan bu ülkenin tek şehridir." dedi.

Eyyübiye’de aile ve aşiretlerin BDP’ye katılımı için yapılan mitingte, "Mağduriyet edebiyatı yapacaklar, inanmayın. Bir mazlum varsa, haklı varsa, yoksullaştırılan sizsiniz. Sizden daha mazlum kimse yoktur” şeklinde konuştu. BDP'li Osman Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında Eyyübiye’de BDP’ye katılan ve destek veren aileler ile aşiretlerin törenine katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin toplandığı alanda “Merak etme Amed. Riha Osman'a iyi bakacak” yazılı dövize Baydemir, twitter hesabından “Ser serêmin ser çavêmin; âlâ ayn âlâ re's; başım gözüm üstüne...” mesajıyla yanıt verdi. “Sizlere layık olmak boynumuzun borcudur” diyerek konuşmasına başlayan Osman Baydemir, 31 Mart sabahı güneşin her zamankinden daha aydınlık Halil’ür Rahman şehrine doğacağını söyledi. Baydemir, “Mücadelemizin özü mazlumlardan, haklıdan yana olan ve kula kul olmama mücadelesidir. Mücadelemiz haklı olan, güçsüz olanı; haksız olan güçlüye karşı koruma kollama mücadelesidir." dedi.

"BİZE MAAŞIMIZ DIŞINDA BİR KURUŞ HARAMDIR"

Baydemir, siyasetin servet kazanma yeri olmadığının altını çizdi. Herkesin çalışarak, alın teri ile çocuğunun hakkını kazanmasının en doğal hakkı olduğunu belirten Baydemir, "Ama siyasetçi siyasi parti mensupları eğer ki zengin olmak istiyorlarsa gitsinler ticaret yapsınlar. Milletvekilliği, belediye başkanlığı, bakanlık, başbakanlık zengin olma yeri değildir. Bizde siyaset ancak ve ancak yaşamını halkına vakfetmedir. Bize maaşımız dışında bir kuruş haramdır. 70 yıldır kim bu ülkeyi yönettiyse yetimin hakkına el uzattılar." diye konuştu.

AK Parti'nin mağdur edebiyatına inanmamaları uyarıda bulunan Baydemir, konuşmasını şöyle tamamladı: "Gelip sizden oy isteyeceklerdir. Gelip o kutsal yüreğinizin vicdanınıza mağduriyet edebiyatı yapacaklardır, inanmayın. Bir mazlum varsa, haklı varsa, yoksullaştırılan sizsiniz."

Şanlıurfa’nın potansiyeline değinen Baydemir, Şanlıurfa’nın nimetler içinde nimetsiz kaldığını ileri sürdü. Baydemir, "Şanlıurfa tarıma elverişli toprağıyla Allah’ın lütfudur. Urfa güneşiyle, suyuyla dünyanın en zengin coğrafyasıdır. Ama 80 yıldır yanlış politikayla, yoksullaştırıcı, ötekileştirici ekonomik politikalarla adeta amele olmayı bizim kaderimiz haline getiriyorlar. Bugün nüfusumuz hala mevsimlik göçe gidiyor. Her hafta bir travmayla sarsılıyoruz. Esas mekanı okul olan çocuklar yollarda, kazalarda, akrep ısırmalarında maalesef yitiriyoruz, acılar yaşıyoruz. Urfa en genç nüfusu bünyesinde barındıran Mezopotamya’nın umudu olan bu kent; nana, ekmeğe muhtaç hale getirilip iradesi hapsediliyor. Urfa elektriği üretip, karanlıkta kalan bu ülkenin tek şehridir." ifadelerine yer verdi.
CİHAN

Yorumlar