Baydemir: Niye hala işsizlik var?

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, Başbakan’ın Şanlıurfa’ya 12 yılda 17.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir: Niye hala işsizlik var?

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, Başbakan’ın Şanlıurfa’ya 12 yılda 17.8 katrilyonluk yatırım yapıldığı yönündeki sözlerine işaret etti, "Bu para nereye harcandı, niye hala işsizlik var?" diye sordu.

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, BDP’ye üç aşiretin katılımı dolayısıyla düzenlenen törende "İttifakımız barışın ve özgürlüğün müjdesi olur inşallah." dedi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Baydemir, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Daha sonra Hal Derneği’ne geçen Baydemir, Dernek Başkanı Faruk Akbaş’la da görüştü. Ardından da esnafı ziyaret eden Baydemir, sabah kahvaltısını esnafla birlikte yaptı. Baydemir Sebze ve Meyve Hali’nde yaptığı konuşmada 30 Mart’ın nihai barışa giden yolun kapılarını aralayacağını belirterek, "Urfa ateşi nasıl su eylediyse aynı şekilde barışa da öyle can verecektir." diye konuştu.

"Halkın iradesi ne şekilde tecelli ederse başımızın üzerinde yeri vardır, kabulümüzdür" diyen Baydemir, "Urfa halkı bizi bir evladı olarak gördü, bağrına bastı ve geleceğini, menfaatini bizde gördü." diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin gün geçtikçe büyüdüğünü belirten Baydemir, "Bu kent ve bu kentin nüfusu nan’a (ekmeğe) muhtaç hale getirilmek istendi. Dünyanın ve Türkiye’nin hangi kenti bütün coğrafyanın tarıma bu kadar elverişliyken nüfusundan 450 bini 48 ile pamuğa, çapaya, fıstığa gitmek zorunda kalıyor?" diye sordu.

Başbakan’ın Şanlıurfa mitinginde Şanlıurfa’ya 12 yılda 17.8 katrilyon aktarıldığını söylediğini hatırlatan Baydemir, “Bu para nereye harcandı? Niye hala işsizlik var? 12 yılda Urfa’ya bu kadar para harcandı ama İstanbul Marmaray için 30 katrilyon harcandı. 12 yılda Urfa için bu kadar harcandı ama İstanbul’da bir projeye bunun iki katı para harcandı. Ama inşallah sizlerin desteğiyle 30 Mart’ta yoksulluk ve yoksunluk kefeninin yırtacağız." ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın hızlı tren müjdesine elmalı şeker benzetmesi yapan Baydemir, "Başbakan Urfa meydanında İstanbul’a yapacağı projeleri açıkladı. Biz Urfalıların da bütün sıkıntısı da buydu değil mi? Ve Başbakan Urfa’ya yapacağı hızlı tren için 2023 yılına kadar çalışacağını söyledi. Bekle ki gelsin. Bizi elmalı şekerle kandırmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar