Baydemir, esnafla birlikte duayla kepenk açtı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, Ahilik geleneğinden kalan esnafın duayla kepenk açması törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir, esnafla birlikte duayla kepenk açtı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, Ahilik geleneğinden kalan esnafın duayla kepenk açması törenine katıldı. Baydemir, esnafla birlikte bereket duası okurken, Aşevi’nde ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtılırken görüntü almasına izin vermedi.

Baydemir, Haşimiye Meydanı Aşağı Çarşı’da Selçuklu ve Osmanlı döneminden bu yana esnaf ve zanaatkarların oluşturduğu Ahilik’in bir geleneği olan dua ile kepenk açma törenine katıldı. Esnafın hem ekonomik hem ahlaki olgunluğunu sağlayan Ahilik geleneğinin canlı olduğu Aşağı Çarşı’da Baydemir, esnafla birlikte dua okudu. Duanın ardından esnafı gezen Baydemir, sorunları hakkında bilgi alarak sohbet etti. Baydemir, "İnşallah 31 Mart Pazartesi günü yine burada olurum ve bu sefer şehr’ül emin olarak duamızı ederiz." dedi. 2 milyonluk bir şehrin yaşayanları ve daha doğmamışların sorumluluğunu alarak esas yarışın 31 Mart’tan sonra başlayacağını belirten Baydemir, "İnşallah bu halka karşı mahcup olmayacağız, maaşımız dışında kuruş haram olacaktır. Ailecilik olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"FİKRİ, İNANCI NE OLURSA OLSUN BİR İŞÇİNİN BİLE İŞİNE SON VERİLMEYECEK"

3-4 belediye işçisi Baydemir yanına oturarak fazla mesai yaptıklarını ancak ücretini almadıklarını belirterek, tatil günleri de çalıştıklarından yakındı. Baydemir de Diyarbakır’a telefon açıp uygulamalarını sorabileceklerini belirterek, şunları söyledi: "Taşeron işçileri bana göre emeği sömürülen yegane kesimdir. Bir nevi çağın köleciliği hizmet alımı personelidir. Ama adı demokrasidir. Şimdi biz ilk etapta şunu yapacağız, sendikalaşacaksınız. Sizin bir sendikanız olacak. Sizinle Toplu sözleşme yapacağız. 8 saatten fazla bir dakika çalışırsanız mutlaka mesainiz ödenecek. Kıdem tazminatınız yatacak. 8 ay çalıştırılıp işinize son verilmeyecek ve özlük haklarınız olacak. Sizler bütün mesai arkadaşlarımız gibi eşit işe eşit ücret olacak. Fikri, inancı, düşüncesi ne olursa olsun tek bir işçinin işine son verilmeyecek. Emekçinin alın terine bakacağız."

Baydemir, daha sonra Hz. İbrahim Halillullah Kültür ve Eğitim Vakfı Gönüllü Kuruluşlar Aş Evi’ni ziyaret etti. Vakıf Başkanı Av. Halit Şevki Kaplama ile vakıf yöneticileriyle görüşen Baydemir, devletin sosyal devlete dönüşmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi. Sosyal hizmeti yerel yönetimlerin üstlenmesi için çaba göstereceklerini belirten Baydemir, "10 yıllık deneyimimiz içerisinde kurmuş olduğumuz Sarmaşık Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin bu vakfımızın yapmış olduğu hizmeti yürütüyor. Bu sayede 3 bin 500 aileye her ay düzenli nüfusuna göre ihtiyacını karşılıyor. Aileler gıdayı Gıda Bankasına gelip alıyor evine götürüyor, hangi gıdaya ihtiyacı varsa, her gıdanın üzerinde puanlar var, o puanlara göre kendi ihtiyacını seçiyor, torbasına koyup götürüyor. Bu arada kamera yok, fotoğraf makinesi yok, herhangi bir şekilde de onun sureti yayınlanmıyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar