Baydemir: 80 yıllık askeri vesayetin alternatifi sivil diktatörlük değildir

Şanlıurfa’daki Nevruz kutlamalarına katılan Barış ve Demokrasi Partisi( BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, "80 yıllık askeri vesayet rejiminin alternatifi sivil diktatörlük değildir.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir: 80 yıllık askeri vesayetin alternatifi sivil diktatörlük değildir

Şanlıurfa’daki Nevruz kutlamalarına katılan Barış ve Demokrasi Partisi( BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, "80 yıllık askeri vesayet rejiminin alternatifi sivil diktatörlük değildir. Askeri vesayet anlayışının alternatifi hırsızlık, rant hiç değildir." dedi.

Nevruz Bayramı, Şanlıurfa’da coşkulu kutlandı. Şire pazarı bölgesinde yapılan etkinliklere yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Şanlıurfa’nın tarihteki en kalabalık nevruz kutlaması olan etkinliklerde Mahalli sanatçıların yanı sıra tanınan Kürt sanatçı Civan Heco sahne aldı. BDP milletvekillerinden İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Ahmet Türk, Altan Tan’ın katıldığı etkinlikte konuşan BDP Şanlıurfa adayı Osman Baydemir, demokrasi vurgusu yaptı. Hükümeti sadece kendine demokrat olmakla eleştiren Baydemir, sosyal medyanın yasaklanmasının memleketin kalkınmasına katkı sunmayacağının altını çizdi. 80 yıllık askeri vesayetten yakınan Baydemir, askeri vesayetin alternatifi sivil diktatörlük, hırsızlık ve rant olmaması gerektiğini vurguladı. Baydemir, "80 yıl boyunca bizler barışa hasret, aynı zamanda demokrasi hasteri yaşadık. Net söylüyorum vesayet rejminin alternatifi sivil diktatörlük değildir. Askeri vesayet anlayışının alternatifi hırsızlık, rant hiç değildir." şeklinde konuştu.

80 yıl boyunca dininden, kimliğinden, dilinden dolayı askeri vesayet altında tutanların bu ülkeye en büyük haksızlığı yaptıklarını kaydetti. Öğrencilere yarın yapılacak YGS için de başarılar dileyen Baydemir, sınav süresince anons araçlarının hareket etmeyeceğini açıkladı.

"KENDİNE DEMOKRAT"

Sosyal medyaya gelen yasaklara da değinen Baydemir, yasaklarla memleketin kalkınmasına fayda sağlamayacağının altını çizdi. Baydemir, "Emin olun ki sosyal medyayı yasaklayarak demokrasiyi kısıtlayarak sadece ve sadece kendine demokrat olarak Urfa kenti geleceğe taşınamaz. Urfa kenti artık yeter diyecek." ifadelerini kutlandı.

Şanlıurfa gençliğine de seslenen Baydemir, "Sizlere çok büyük görevler düşüyor. Genç kardeşlerim mutlaka ama mutlaka okuyan bir gençlik… kurban olam kalem tutan ellere. Artık ellerimiz kalem tutacak. Ve Urfa bir daha nasıl ki Harran Üniversitesi ile dünyaya bilgi transfer ettiyse bir daha bilimin, ilmin, kalkınmanın coğrafyası olacak." şeklinde konuştu.



CİHAN

Yorumlar