Batum: Siz hiç çocuğu ile rüşvet pazarlığı yapan bir insan gördünüz mü?

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Elinizi vicdanınıza koyun 7 yıldır bu insanları içeri atan Tayyip diyor ki “Ayıp be, başbakan dinlenir mi? Cumhurbaşkanı dinlenir mi? diyor.

Google Haberlere Abone ol
Batum: Siz hiç çocuğu ile rüşvet pazarlığı yapan bir insan gördünüz mü?

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Elinizi vicdanınıza koyun 7 yıldır bu insanları içeri atan Tayyip diyor ki “Ayıp be, başbakan dinlenir mi? Cumhurbaşkanı dinlenir mi? diyor. Siz hiç çocuğu ile rüşvet pazarlığı yapan bir insan gördünüz mü? Baba gördünüz mü?" dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için Uşak’a gelen CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, yaptığı basın toplantısında hükümete yüklendi. Batum, gerçekten inanılmaz bir süreç yaşandığını ifade ederek, "Bu süreç gerçekten kolay olmuyor. Herkes bir düşünsün bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde ne tarımsal alanda, ne emeklilerde, ne öğrencilerde, ne memurlarda, ne işçilerde, ne kadınlarda, ne öğrencilerde, ne de esnafta bir tane 'hakkımdan, durumumdan memnunum' diyen insan yok ama yüzde 40 oy alır mı? yüzde 50 oy alır mı? diye düşünüyoruz. Şunu açıklıkla söyleyeyim, şuna inanın, Türk halkının gerçeklere gözünü kapatan, kötü, ahlaksız bir halk olmasından kaynaklanmıyor. Sadece bir plan uygulanıyor, Atlantik ötesinden bunu biz söylemeye çalıştık ama o sırada duyuramadık sesimizi. Maalesef canım güzelimiz Türkiye’ye bir oyun oynandı. Şimdi bu oyunda dikkat edin. Türkiye’de tarımda hiç kimse şah değildi ama Türkiye’de fındığı düşünün, tütünü düşünün,, şeker pancarını düşünün, buğdayı düşünün, hayvancılığı düşünün, çayı düşünün Türkiye’de bu kadar kötü seviyeye hiç gelmemişti. Ürünümüz para etmez oldu." diye konuştu.

Halkın şu anda hakikatten çaresiz olduğunu belirten Batum, şöyle devam etti: "Sizin gibi namuslu, onurlu, haysiyetli, çocuğuna biraz daha benden iyi yaşasın diye ömrünü geçiren insanların anlayamayacağı şeyleri yapıyor Tayyip. 2007’yi yaşadık, bu ülkenin aydınlarını, ordusunun yarısını içeri attılar. Atarken delileri neydi? “Telefonlarınızı dinledik sizin, gitmişsiniz bir yerde şöyle konuşmuşsunuz, sen böyle demişsin” telefon tapeleriydi doğru mu. Bunlarla attın yedi oğlum bunlar olur mu dedik. “olur olur çok güzel olur” dedi. 7 yıl geçti bunun tapeleri çıktı ortaya. Daha da beter “Bilal oğlum, sıfırladın mı oğlum paraları”, “sıfırlamadım babacığım.” Zaten Ankara’da yeni bir şey çıktı. Bilal ile babasının yalan olup olmadığını şuradan anlarsın diyorlar. “Bilal ilk seferde bir şey anlamışsa anla ki o düzmece kasettir” diyorlar. Anlamadığı için 20 dakika konuşurlar, “Oğlum sıfırladın mı” diyor. “neyi babacığım” diyor. “oğlum paraları” diyor, “yok babacığım bir şey kalmadı ki 30 milyon Avro kaldı” diyor. Dün akşam da televizyonda bunların ahlaksızları böyle diyor “Ya siz hiç 30 milyon Avro gördünüz mü” diyor. “O nasıl taşınır ki taşıyamaz ki Bilal zavallı çocuk onu” diyor. Lafa bakın peki Tayyip ne diyor. Elinizi vicdanınıza koyun 7 yıldır bu insanları içeri atan Tayyip diyor ki “Ayıp be, başbakan dinlenir mi? Cumhurbaşkanı dinlenir mi? diyor. Siz hiç çocuğu ile rüşvet pazarlığı yapan bir insan gördünüz mü? Baba gördünüz mü? Gördük bu bizim gibi değil. Baba oğluna telefon açıyor “kaç para var” diyor. “Baba bildiğin gibi” diyor. “Oğlum kaç” diyor, oğlan “-5 “ diyor. Baba şimdi endişeli biliyor oğlan bizden fazla çıktı. Boynuz kulağı geçti bizden de götürecek parayı diyor, o yüzden soruyor “kaç para oğlum” diye oğlan da uyanık “bir buçuk milyon dolar baba” diyor. 'Hah tamam bizim çaldığımız para oydu aferin, kendine ayırmamışsın.' diyor.

İnsan utanır benim bu söylediğim suç değil, iftira atmıyorum, ben bunu dinledim. Eğer benim beklediğim şu namuslu, onurlu insansa hepsi diyecek ki kaçmıyorum, gel buraya al bu kasetimi, ses kaydını, dünyanın o istemeden gelmez, biz isteyemeyiz. Montaj mı, dublaj mı, çete mi, kete mi, benim sesim ise bu Allah belamı versin istifa edeceğim diyecek. O zaman iş hepimize düştü, bu ülkenin namuslu, onurlu, haysiyetli kahramanlarına düştü. Kurtuluş savasında nasıl Atatürk “ben gidiyorum gelen var mı” dedi. Bir baktı Türk halkı arkasında bugün de aynısını bizim yapmamız lazım.” CİHAN

Yorumlar