Batum: Amaç özel yetkili savcıların elde etmiş olduğu kanıtları kaldırmak

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılardan dosyaların alınmasıyla ilgili amacın,"Özel yetkili savcıların elde etmiş olduğu kanıtları, 'nasıl ortadan kaldıracak düzenlemeye' bunları ikna ederiz.

Google Haberlere Abone ol
Batum: Amaç özel yetkili savcıların elde etmiş olduğu kanıtları kaldırmak

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılardan dosyaların alınmasıyla ilgili amacın,"Özel yetkili savcıların elde etmiş olduğu kanıtları, 'nasıl ortadan kaldıracak düzenlemeye' bunları ikna ederiz." olduğunu söyledi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Batum, özellikle Balyoz davasının sonuçlanması ve kamu vicdanında yaralar açan kararlar, 5-6-7 yıl süren tutukluluklar ve son olarak TÜBİTAK'ın raporunun artık hiç kimsenin birşey yapmadan oturmasını olanaksız duruma getirdiğini ifade etti.

Bu amaçla iki yasa teklifi verdiğini dile getiren Batum, kendisinin verdiği yasa tekliflerinin Öcalan'ın durumuyla ilgisinin bulunmadığını ve spekülasyondan ibaret olduğunu savundu. Yeniden yargılamanın gerçekleşmesi halinde bu durumda cezanın konutta çekilmesi durumunun yeniden yargılanma ya da kararın düzeltilmesi aşamalarının sonuna kadar devam etmesinin amaçları olduğunu dile getiren Batum,

Yasaların kişiye özel değil genel olduğunu dile getiren Batum, tekliflerinin bir davanın dışarıda kalmasına yönelik olmadığını ifade etti.

17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in dosyalarının ellerinden alınmasına ilişkin bir soruya Batum, "Olayın nereye yönelik olduğu belli. Başbakan bütün bu özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, dedi. Hani bunlar kalkmıştı?" dedi.

MİT Müsteşarı için bir gecede yasa çıkarıldığını hatırlatan Batum, takdir yetkisinin kısıtlanmasını teklif etti. Amacın burada "Özel yetkili savcıların elde etmiş olduğu kanıtları, 'nasıl ortadan kaldıracak düzenlemeye' bunları ikna ederiz." olduğunu dile getiren Batum, "Bu mahkemeler kötü, bütün kararları geçersiz kaldık. Balyozcuları kurtardık. Eee, senin ayakkabı kutuları, kusura bakmayın onlarda gitti. Ben istemedim, siz istediniz. Bu iki yüzlülüğü ortaya çıkarmak için bu teklifi verdik." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekenin usule uygun olmadığı için geri gönderildiğine ilişkin bir soruya Batum, konuya ilişkin araştırma önergesi de vereceklerini söyledi. Bunların Bekir Bozdağ'ı Yüce Divan'da yargılamaktan kurtarmak için getirilen şeyler olduğunu belirten Batum, Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ ve Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılamaktan hiçbir kimsenin kurtaramayacağını ileri sürdü ve bunu net olarak söylediğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar