Başkent'te Musul hareketliliği, Davutoğlu Türkiye’ye dönüyor

Musul’daki Türkiye Başkonsolosluğu’nun IŞİD militanları tarafından işgal edildiği ve konsolosluk çalışanlarının rehin alındığı yönündeki bilgiler, Çankaya Köşkü ve Hükümeti alarma geçirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Başkent'te Musul hareketliliği, Davutoğlu Türkiye’ye dönüyor

Musul’daki Türkiye Başkonsolosluğu’nun IŞİD militanları tarafından işgal edildiği ve konsolosluk çalışanlarının rehin alındığı yönündeki bilgiler, Çankaya Köşkü ve Hükümeti alarma geçirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gelişmeler üzerine New York temaslarını yarıda keserek Türkiye'ye dönüyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde 'Cumhuriyet ve Liyakat Nişanları Tevcih Töreni' sonrasında kuliste gazetecilere IŞİD örgütünün Musul ve Tuzhurmatu'yu ele geçirip, ardından Kerkük'e saldırması ve Musul’daki Türkiye Başkonsolosluğu’nu işgal etmesi üzerine "Çok yakın takip ediyoruz. Hem askeri hem siyasi olarak hem bakanlık, Silahlı Kuvvetler koordinasyon toplantıları yapılıyor. Kabul edilebilir bir şey değil. Yoğun bir istişare var. Defakto gelişmelere müsaade edilemez." açıklaması yapması sonrasında hareketlilik iyice arttı.

Başbakanlık Resmi Konutu’nda, Musul’daki gelişmelere ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk'ün katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nda yakından takip edilen gelişmeler üzerine açıklama yapılması bekleniyor. Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’yu, bilgi almak üzere Çankaya Köşkü’ne çağırdı.

CİHAN

Yorumlar