Başkent; Gambiya, İspanya, Katar, Afganistan ve Pakistan liderlerini ağırlayacak

Ankara, bu hafta çok sayıda yabancı lideri ağırlayacak. Gambiya, İspanya ve Katar liderleri, Türk liderlerle bu hafta içinde Ankara'ya gerçekleştirecekleri resmi ziyaretlerde bir araya gelecekler.

Google Haberlere Abone ol
Başkent; Gambiya, İspanya, Katar, Afganistan ve Pakistan liderlerini ağırlayacak

Ankara, bu hafta çok sayıda yabancı lideri ağırlayacak. Gambiya, İspanya ve Katar liderleri, Türk liderlerle bu hafta içinde Ankara'ya gerçekleştirecekleri resmi ziyaretlerde bir araya gelecekler. Öte yandan 8. gerçekleştirilecek Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirvesi dolayısıyla da hem Afgan hem de Pakistanlı liderler Ankara'da olacak.

Ankara'nın bu hafta ağırlacağı konuklardan olan Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine geldiği başkentte 10-12 Şubat tarihlerinde resmi temaslarda bulunacak. Ziyaret kapsamında, 11 Şubat'ta Ankara'da yapılacak resmi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler çeşitli boyutlarıyla ele alınacak. Başta Afrika kıtasını ilgilendiren konular olmak üzere, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunulacak. Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya ayrıca yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelecek.

Ankara'nın bir diğer yabancı konuğu ise İspanya Başbakanı Mariano Rajoy olacak. Rajoy, 2009 yılında başlatılan ve Salı günü beşincisi gerçekleştirilecek olan Türkiye-İspanya zirvesine katılmak üzere Ankara'da olacak. İspanya Başbakanı Rajoy ayrıca Erdoğan ile birlikte Sincan metro hattı açılışına katılacak. İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Savunma Bakanı Pedro Morenes ve Kalkınma Bakanı Ana Pastor'un da katılacağı 5. Türkiye-İspanya Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda Türkiye'nin AB süreci de ele alınacak. Toplantıda ayrıca altyapı ve ulaşım alanında faaliyet gösteren İspanyol şirketlerin Türkiye'deki yatırım olanaklarını da görüşmeleri bekleniyor. Batıkent-Sincan metro hattının yapımında İspanyol şirketlerin de yer aldığı belirtiliyordu.

Ankara, Çarşamba günü Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Süreci toplantısına ev sahipliği yapacak. Bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan toplantı, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek. Toplantılara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Başbakan Erdoğan da katılacak. Toplantılar nedeniyle Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Başbakan Navaz Şerif, Ankara'da olacak.

Ankara'nın bu haftaki son yabancı konuğu ise Katar Emiri olacak. 14 Şubat Cuma günü başkente gelecek lan Katar Emiri, o gün saat 14.00'te Resmi Konut'ta Başbakan Erdoğan ile görüşecek. CİHAN

Yorumlar