Başkan Savaş: Halkın yararına olacak hizmetler AK Parti grubunca engelleniyor

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye meclisinde alınan kararlarda AK Parti grubunun ret oyu kullanmasını üzüntü verici olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Savaş: Halkın yararına olacak hizmetler AK Parti grubunca engelleniyor

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye meclisinde alınan kararlarda AK Parti grubunun ret oyu kullanmasını üzüntü verici olarak değerlendirdi.

AK Parti’den başkan seçilen ancak 30 Mart seçimlerinde aday gösterilmediği için CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda Antakya Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun bazı meclis kararlarını siyasi yaklaşımlarla değerlendirip ret oyu verdiğini iddia etti. Geçen cuma günü yapılan toplantıda benzer bir olayın yaşandığını belirten Lütfü Savaş, “Hatay Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nün, Antakya Belediyesi ile işbirliği halinde, vatandaşlarımıza, gençlerimize kısacası toplumun her kesimine hitap edecek ‘Rehabilitasyon Merkezi’ yapımı teklifi AK Parti meclis grubunca engellenmesi manidar ve üzüntü vericidir.” dedi.

Lütfü Savaş, içerisinde futbol, voleybol, basketbol sahaları, yüzme havuzları, fitness salonları, dinlenme yeri, tırmanma duvarı, yürüyüş bandı gibi birçok sosyal alanın bulunacağı rehabilitasyon merkezinin, Antakya Belediyesi'ne ait bir arsa üzerinde, Polis MYO Müdürlüğünce yapılıp 10 yıl işletildikten sonra belediyeye devredilmesinin planlandığı bilgisini verdi. Tesisten çocuk, genç ve yaşlılar olmak üzere toplumun her kesiminin faydalanmasının planlandığını belirten Savaş, "Fakat AK Parti grubunun bu projeye hayır oyu vermesi üzerine Antakyalılar çok önemli bir sosyal-sportif tesisten mahrum kaldı." diye konuştu.

Bunu Antakyalıları cezalandırma olarak gördüğünü ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “Kaldı ki Polis Meslek Yüksekokulu’nda projeyle ilgili yetkili bir kamu görevlisi arkadaşımızın konuyla ilgili meclis üyelerine detaylı bilgiler vermesine rağmen maalesef AK Partililer buna karşı çıkmıştır.” ifadelerini kullandı. Hizmetlerin aksamaması için Büyükşehir Belediyesi misyonunun Antakya Belediyesi’nde olduğunu hatırlatan Savaş şunları söyledi: “Antakya Belediye Meclisi’ne çevre belde belediyelerinden gelen bazı taleplerin yine bu zihniyet doğrultusunda çoğunluğa bağlı olarak ret edilmesi de üzüntü vericidir. Herkesin faydasına olan hizmetin siyaseti olmamalı. Belediye meclisi her ne kadar farklı siyasi parti mensuplarından oluşsa da, masaya gelen talep yasalara uygunsa ve mesele halka hizmetse gerisi teferruat olmalıdır.” CİHAN

Yorumlar