Başkan Hüseyin Sözlü: Adana'da, milli iradeyi çalma girişimi yarım kaldı

Adana'da 30 Mart yerel seçimlerini kazanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü, mazbatasını aldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Hüseyin Sözlü: Adana'da, milli iradeyi çalma girişimi yarım kaldı

Adana'da 30 Mart yerel seçimlerini kazanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü, mazbatasını aldı. Eşi Zeynep hanım ile çocukları Asena, Zeliha Gökçe ve Oğuzhan ile birlikte Adliye Sarayı'na gelen Sözlü, "Adana'da, hırsızlıktan tescilli olanların yine milli iradeyi çalma noktasındaki teşebbüsleri, yarım kalmıştır. İyi ki hukuk var, iyi ki adalet var. Hak tecelli etmiştir. Ve bugün burada halk iradesine konulmak istenen ipoteğe Adana halkı da Türk adaleti de müsaade etmemiştir." dedi.

Seçimi kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, öğle saatlerinde mazbatasını almak için merkez Seyhan ilçesi İnönü Caddesi üzerindeki Adliye Sarayı'na geldi. Partilerin yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, eski milletvekili Yılmaz Tankut da adliye binasına geldi. Sözlü, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Meryem Uludamar, üye hakimler Mehmet Kaya ve Şenol Öz’ün elinden aldı. Sözlü, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, 10 günlük bir gecikmeyle mazbatasını aldığını hatırlatarak, "Elbette buna bir hukuki anlamda gerekçeler öne sürülebilir. Ama takdir edersiniz ki, Adana'da bir sürpriz yaşanmamıştır." diye konuştu.

Adana'nın Milliyetçi Hareket'in kurucu liderini, milletvekili seçtiğini hatırlatan Sözlü, Adana'nın 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesine ilk ses veren yer olduğunu da bildirdi. Sözlü, 2009'da da seçimleri MHP'nin kazandığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "2014 yılında seçimlerde kopartılan fırtınayı normal şartlarda anlamak idrak etmek mümkün değildir. İktidar partisinin genel başkan yardımcıları, bakanları, anayasa uzlaşma komisyonu üyeleri, başbakan yardımcısı çıktıkları her toplantıda Adana'da şaibe olduğunu iddia etmişlerdir. İl başkanı mikrofonu her aldığında Adana'da tutanaklarda seçimini kendilerinin kazandığını ifade etmiştir. Ama bunların hiçbirini, ispatlayamamıştır. Burada hırsızlıktan tescilli olanların yine milli iradeyi hırsızlamak noktasındaki teşebbüsleri yarım kalmıştır. İyi ki hukuk var, iyi ki adalet var. Hak tecelli etmiştir. Ve bugün burada halk iradesine konulmak istenen ipoteği de Adana halkı da Türk adaleti de müsaade etmemiştir. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

Sözlü, bundan sonra tüm vatandaşları kucaklamanın mücadelesini vereceğini anlatarak, seçimlerde çıkan sonuçla birlikte "Adana hemşehrisi Sayın Devlet Bahçeli'ye de bir armağan göndermiştir." dedi.
Partililerin "Bozkurt" selamı ile ve davul zurnayla uğurladığı Sözlü'ye bir partili, AKP'nin itirazı ile sandıkların yeniden sayılmasından dolayı 10 gün sonra mazbatasını almasını hatırlatarak, "Film bitti başkanım" diye seslendi. Sözlü, tebessüm edip aracına binerek adliyeden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar