Başbuğ'dan ilginç çıkış! "Barışa inanmıyorum"

Eski Genelkurmay Başkanlarından Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, PKK Lideri Öcalan'ın çağrısını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbuğ'dan ilginç çıkış! "Barışa inanmıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Balyoz Operasyonu’nda kandırıldık" izahatsını da değerlendiren Başbuğ, "Yaşananlar Türk Milleti’nin gözü önünde yaşandı. mühim bulunan bu sözlerin ardında hareket, fiil ve fiillerin olmasıdır" diye konuştu.

Bursa Kitap Fuarı’nda; ‘Nasıl Bir Türkiye’ isimli kitabını imzalayan Genelkurmay eski Başkanlarından Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balyoz operasyonuyla kendisinin de kandırıldığı yönündeki izahatları değerlendiren İlker Başbuğ, “Türkiye’de söylenen sözlerin bundan sonra çok önemi ve kıymeti olmadığını düşünüyorum. mühim bulunan bu sözlerin ardında hareket, fiil ve fillerin olmasıdır. Sadece sözler bir mana ve kıymet anlatım etmiyor. Ayrıca bütün yaşananlar Türk Milleti’nin gözü önünde yaşandı. Ben Türk Milleti’ne güveniyorum. Yaşananları en çok biçimde değerlendireceğine yürekten inanıyorum” dedi.

"Barışa inanmıyorum"

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın PKK’ya kongre ve silah bırakma çağrısı yapması ile alakalı soruya Başbuğ, “Bunu daha öncelikle de muhtelif vesilelerle anlatım ettim. Ben silahların gölgesinde yapılan terör örgütüyle yapılan görüşmelerden bir netice çıkacağına pek inanmıyorum” cevabını verdi.

‘Genel seçimlerde herhangi bir siyasal partiden namzet olmayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Başbuğ, “Çok net anlatım etmek istiyorum. Ben aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum” biçiminde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar