Başbakanlık için Netanyahu’yu önerdi!

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, parti temsilcileriyle görüşmelerinin ilk gününde, 51 milletvekili başbakanlık için Netanyahu'yu önerdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakanlık için Netanyahu’yu önerdi!

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, koalisyon arayışları çerçevesinde parti temsilcileri ile istişarelerini sürdürdü.

İsrail basınında yer saha haberlere göre, Cumhurbaşkanı Rivlin'e, parti temsilcileri ile görüşmelerinde, yeniden başbakan olması için 51 milletvekili Binyamin Netanyahu’yu önerdi.

Merkez-sol eğilimli "Siyonist Birlik" ittifakının önderi İzak Herzog’u tavsiye eden milletvekillerinin sayısı ise 24’te kaldı.

Netanyahu'nun başbakan olmasını öneren partilerin içerisinde kendi liderliğindeki Likud’un yanı sıra, çok sağcı Yahudi Evi Partisi, Ultra Ortodoks Şas Partisi ve Birleşik Tevrat Yahudiliği Partisi yer aldı. 

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman’ın liderliğindeki 6 sandalyeli İsrail Evimiz partisinin de Netanyahu’ya destek vermesi bekleniyor.

Rivlin, koalisyon arayışları çerçevesinde bugün ilk görüşmesine, seçimlerde maksimum oyu saha Netanyahu’nun liderliğini yaptığı Likud Partisi temsilcileri ile başlamış, diğer partilerin liderleriyle görüşmüştü. Bu kapsamda Rivlin yarın da Kulanu, Yeş Atid, İsrail Evimiz ve Meretz partilerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

İsrail'de, hükümeti kurmak için 120 sandalyeli İsrail meclisi Knesset'teki 61 milletvekilinin desteğini almak gerekiyor. İsrail'de 17 Mart'ta gerçekleştirilen erken umumi seçimlerde Başbakan Netanyahu'nun liderliğini yaptığı Likud Partisi en çok oyu almıştı. Likud'un 30 koltuk kazandığı seçimde, İşçi Partisi önderi İzak Herzog ve Hatnuah Partisi önderi Tzipi Livni'nin eş başkanlığındaki merkez solu yapan "Siyonist Birlik" 24, seçimden üçüncü çıkan Birleşik Arap Listesi ise 13 koltuk elde etmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar