"Başbakan'ın 'telefonlarımızı dinlemişler' sözü konuştuğunun ispatıdır"

Ses kayıtlarıyla ilgili çelişkili konuşmalar olduğuna dikkat çeken CHP 22.’nci dönem Antalya Milletvekili Osman Özcan, Başbakan'ın kriptolu telefonlarının dinlendiğini söylemesinin o sözleri konuştuğunun ispatı anlamına geldiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan'ın 'telefonlarımızı dinlemişler' sözü konuştuğunun ispatıdır"

Ses kayıtlarıyla ilgili çelişkili konuşmalar olduğuna dikkat çeken CHP 22.’nci dönem Antalya Milletvekili Osman Özcan, Başbakan'ın kriptolu telefonlarının dinlendiğini söylemesinin o sözleri konuştuğunun ispatı anlamına geldiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın Cumartesi günü Antalya’da miting yapacağı ile ilgili açıklamalarda bulunan eski CHP Milletvekili Osman Özcan, ses kayıtları ile ilgili çelişkili konuşmaları olduğunu söyledi. Başbakan'ın 'Kriptolu telefonlarımızı dinlemişler.' sözünün onu konuştuğunun ispatı anlamına geldiğini savunan Özcan, ses kayıtlarındaki konuşmalarla ilgili eski Adalet Bakanının başka türlü, Başbakan'ın başka türlü konuştuğuna dikkat çekti, Özcan şunları söyledi: “Bunu şuraya buraya hiç çekmeye gerek yok. Başbakan eğer bunları ben konuşmadım diyorsa, kendine güveniyorsa, hemen o ses kayıtları TÜBİTAK’tan o 5 kişiyi görevden almak yerine orada inceletip, o ses kayıtlarının kime ait olduğu ortaya çıkacaktı. TÜBİTAK’a göndermedi ve hemen oradaki adamları görevden aldı. Benim anladığım kadarıyla kendine göre adam gönderecek ve burada sağlam bir netice çıkmayacak. Bu bizi tatmin edemez. Ben hükümetin başının bu işten aklanmasını dilerim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bu. Aklanmasını dilerim. Bunun için de bunu inceleyecek uluslararası firmalara gönderecek. Orada bunların yanlış mı olduğu doğru mu olduğu ortaya çıkacak. Gönderemiyorsa bana göre bu herkesin ağzında bu bunları konuşmuş. Ekleme de yok, bekleme de yok, Başbakan boşuna konuşuyor.”

"BAŞBAKAN AKLAYAMIYORSA ÇEKİLMESİ GEREKİYOR"

'Başbakan'ın yolsuzlukları ve rüşveti örttüğüne inanıyor musunuz?' sorusuna Özcan, şu cevabı verdi: "Aynen, her şey meydanda. Onlardan hiç konuşmuyor. Paralar çıkıyor, onlardan konuşmuyor. Bakanlar da konuşuyor. Bakan dedi ki, ‘Ben Başbakan'ın görüşleri doğrultusunda imzaladım. Suçsa beraberdir. Ben istifa ediyorsam, kendisi de istifa etsin.’ dedi kendi bakanı. Ama bu bakan nedense nasıl olduysa sonradan yine partisine geri döndü, çalışmaya başladı. Herşey meydanda. Bir bakanın evinde 7 tane para kasası çıkmaz. Medya söylüyor bunu bir bakanın kolunda 700 bin liralık saat çıkmaz. Bu nedenle aklaması gerekiyor başbakanın. Aklayamıyorsa çekilmesi gerekiyor. Artık bu iş yürümez, bu iş götürülemez.”

"BAŞBAKAN ARGO KELİMELER KULLANIYOR"

Başbakan'ın seçim mitinglerindeki konuşmalarının AK Parti’ye zarar verdiğini belirten Özcan, "AK Parti’ye zarar vermesi Başbakan'ın umurunda değil. Bizim ilkokullardaki öğrenciler öğretmenini taklit eder. Eğer saçı yana yatıksa öğretmenin, kendileri de yana ayırmaya başlar. Başbakanın konuşmaları ülkeye örnek oluyor. Argo kelimeler kullanıyor başbakan. Çok yakışıksız kelimeler kullanıyor. ‘İnine gireceğiz, sülükler, yavru muhalefet, CHP’nin genel müdürü gibi’. Bunlar çok yakışıksız laflar. Yakışmıyor yani. Ülke sorunlarıyla ilgilense çok iyi olur. Aklı başında olan bütün vatandaşlar bunu tasvip etmiyor. Gerçekten ben şaşıyorum AKP’nin milletvekillerine, AKP’nin bu bakanların danışmanlarına, Başbakan'ın danışmanlarına. Başbakan'a doğruları söyleyen adam da yok bunların içinde. Çok yanlış hareketler. 15 sene değil, ebedi cemaatle işbirliği yapacaksın, beraber çalışacaksın, her neyse ‘Ne istediniz de vermedik’ diyeceksin. Şimdi çıkacaksın, cemaat şudur, budur, hocaların aleyhinde yakışıksız şeyler bu konuşmalar.” şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN ÜLKEYİ GEZMESİN, MİLLETİ AYIRMASIN"

Bir Antalyalı olarak Başbakan'a, “Artık ülkeyi gezmesin, milleti ayırmasın.” diyen Özcan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Milletin, çiftçinin durumundan konuşsun. Yoldan geçerken bir yazı gördüm. Tarıma değer verdik. Tarımda 8.’nciyiz diyor başbakan. Tarımın halini tarımcılara sorsun da görsün. Neler çekiyor tarımcılar. Çiftçiyi bitirdi, çiftçiyi. Çiftçi köyünden inemez oldu. Artık ülkenin bu sorunlarına bir değinsin. Çıkıp ne konuşacağını da biliyorum. CHP’ye, MHP’ye, cemaate çatacak, kendisi sütten çıkmış ak kaşık. Kendinin hiçbir şeyi yok. Bunlar yanlış şeyler.” CİHAN

Yorumlar