"Başbakanın ‘çocuk sevgisi bilmez’ ifadelerinde bir iman eksikliği görüyorum"

İki günden beri Antalya ve ilçelerinde seçim çalışmalarında bulunan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ‘Evladı yok, çocuk, insan sevgisini bilmez’ diyen Başbakan Erdoğan’ın, genel başkanları Bahçeli’ye dil uzattığını hatırlatarak başbakanın bu ifadeleri.

Google Haberlere Abone ol
"Başbakanın ‘çocuk sevgisi bilmez’ ifadelerinde bir iman eksikliği görüyorum"

İki günden beri Antalya ve ilçelerinde seçim çalışmalarında bulunan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ‘Evladı yok, çocuk, insan sevgisini bilmez’ diyen Başbakan Erdoğan’ın, genel başkanları Bahçeli’ye dil uzattığını hatırlatarak başbakanın bu ifadelerini bir iman eksikliği olarak gördüğünü dile getirdi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın 2 günlük Antalya programı, Alanya ziyaretiyle sona erdi. İlk olarak partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Vural, burada MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, Alanya Belediye Başkan adayı Adem Murat Yücel ve partililer tarafından karşılandı. Vural, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan’ın, genel başkanları Bahçeli’ye, ‘Evladı yok, çocuk, insan sevgisi bilmez’ diye dil uzattığını kaydeden Vural, Başbakan'ın bir evlat sevgisini, insan sevgisini bir evlat olmasına bağladığını kaydetti. Vural, "Sayın Başbakan sürekli 'Rabia' işareti yapıyor ama Hazreti Rabia’nın da çocuğu, evladı yoktu. Yaptığı işaretin anlamını bile bilmiyor. Hazreti İsa’nın da yoktur, Hazreti Yusuf’un da yoktur. Dolayısıyla olmayınca da bunlar evlat sevgisinden mi mahrum olacak. Sayın Başbakan'ın bu ifadelerinden bir iman eksikliği olarak görüyorum. Sayın Başbakan, İmam Hatip derslerine gitmiş ama anlaşılan o ki rahmetli Erbakan da söylemişti; Bu, İmam Hatip'e gittiği zaman dersleri kaytarmış, sahada top oynuyormuş. Yeniden bu, İmam Hatip derslerine devam etsin. Sayın Başbakan, İmam Hatip’i bitirdin ama İmam Hatip ruhunu temsil etmiyorsun. İftira hatipliği yapıyorsun. O bakımdan bu meydanlar bu iftiraların hakaretlerin kullanılacağı meydan değildir. Sayın Başbakan'ı milletin üslubuna, milletin terbiyesine davet ediyorum.” dedi.

İETT'DE TOP KOŞTURARAK KISA DONLA DOLAŞIYORDU

Başbakan Erdoğan'ınş, MHP'ye yönelik 'Yavru muhalefet' sözlerini de eleştiren Vural, "Biz 45'inci yılımıza girdik. 1969 yılından bu yana bu 3 hilalin fikir ve siyaset namusunu koruyarak mücadelemizi sürdürüyoruz. 12 yaşındaki bebelerin MHP'ye dil uzatmaya hakkı yoktur. Biz, Türkiye'nin birlik mücadelesini sürdürürken kendisi İETT'de top koşturarak kısa donla dolaşıyordu. Bunlar karyolanın altında saklanıyordu. Sahalarda top koşturuyorlardı. Onun için 45 yıldır şerefli bir mücadele sürdürmüş MHP'ye, şehit vermiş insanlara hakaret eden bu zihniyeti kınıyorum." diye konuştu.

"TAPELERDEKİ KONUŞMALAR DOĞRU"

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın, kendisine ait olduğu iddia edilen tapelerle ilgili hem montaj olduğunu hem de kriptolu telefonlarının yasa dışı dinlendiğini söylemesinde bir çelişki olup olmadığını sorması üzerine Vural, Başbakan Erdoğan'ın bu telefon konuşmalarının altında ezildiğini söyledi. Başbakan'ın bu iddialara cevap vermek yerine ret ve inkar yöntemini kullandığını belirten Vural, "Aslında 'konuşmalarım dinlenmiş' dediğine göre bu konuşmalar doğrudur. Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı bu kadar aciz midir? Bu konuşmaları kendisinin yapmadığını ispat etmekten acizse, Türkiye'yi yönetmekten de acizdir." şeklinde konuştu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kayıtlarının ortada olduğuna işaret eden Vural, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan, bu tarihte oğlunuzla görüştünüz mü görüşmediniz mi? Kimi ne zaman aradığı, ne kadar görüştüğü bellidir. O zaman kayıtları çıkartırsınız, 'Bakın ben sabah 08.02'de aramadım, akşam aramadım, ertesi gün 11.58'de aramadım' diye söylemiş olursunuz. Sayın Başbakan 'kriptolu telefonlarım dinlenmiş' diyorsa o zaman oğlun Bilal'de kriptolu telefon ne arıyor? Onda kriptolu telefon yoksa o zaman zaten yasal bir çerçevede dinleme yapılıyor. Sayın Başbakan bu iddiaları cevaplandırmak yerine Don Kişot gibi yel değirmenleriyle uğraşıyor."

“LAFLA PARALEL OLMAZ, PARALEL YAPI REZA’NIN RÜŞVETE BAĞLADIĞI BAKANLARDIR”

Bir gazetecinin 'Paralel yapı olduğuna inanıyor musunuz?' diye sorması üzerine Vural, paralel yapıyı Doğu ve Güneydoğu'da KCK ile PKK devleti oluşumuyla, somut bir şekilde vergi toplanmasıyla ve asayiş birimleri oluşturulmasıyla gördüğünü dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın bir paralel yapıdan bahsedecekse, bu paralel yapının kimlerden oluştuğunu ve hukuka aykırı işlerini somut bir şekilde ortaya koyması gerektiğini savunan Vural şunları söyledi: "Ben hayalet avcısı değilim ki kardeşim. Başbakan hayalet avcısı olmuş. Başbakan paralel diyor da, paralelin ne olduğunu biz nereden bilelim? Başbakan'ın bir sosyal sermayeyi hedef alıp düşman olarak göstermesi kabul edilebilecek gibi değildir. Ben paralel yapıyı görüyorum. Paralel yapı haram para aklamacı Reza'nın rüşvete bağladığı bakanlardır. Paralel yapı olarak ben bunu görüyorum."

Vural daha sonra Alanya'nın Cikcilli Beldesi'nde yer alan MHP'nin Alanya Belediye Başkan adayı Adem Murat Yücel'in seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Burada kalabalığa hitap eden Vural, daha sonra seçim irtibat bürosunun açılışını yaparak ilçeden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar