'Başbakan'ı eleştiren bir gazetecinin sınırdışı edilmesi hangi ölçüye sığar?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Today's Zaman çalışanı Mahir Zeynalov'un, attığı tweet yüzünden sınırdışı edilmesini, "Bu hangi ölçüye sığar?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan'ı eleştiren bir gazetecinin sınırdışı edilmesi hangi ölçüye sığar?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Today's Zaman çalışanı Mahir Zeynalov'un, attığı tweet yüzünden sınırdışı edilmesini, "Bu hangi ölçüye sığar?" diye sordu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Faruk Loğoğlu, "Bir gazetecinin 'Başbakan'ı eleştirdi, diye sınırdışı edilmesi hangi ölçüye sığar? Sizin bildiğiniz var mı böyle bir ölçü?Eleştirdin, sınırdışı edilirsin. Yok böyle bir şey. Bu her türlü ifade, medya ve basın özgürlüğüne AİHM'nin koyduğu standartlara, AB standartlarına, kurallarına, tamamen aykırı bir şey. Kim eleştirirse; TÜSİAD eleştiriyor 'ben bakkal gibi denetlerim' diyor. Hangi ülkede, hangi siyasi rejimde, yaşıyoruz, bunu hepimizin sorgulaması lazım. İşler çığırından çıkmış durumda. İşler hakikaten, çığırından çıkmış durumda. Ben, Sayın Başbakan'a sesleniyorum. Bu ülkede halen, başbakanlık sıfatını taşıyan tek kişisiniz. Başka başbakan yok. Bu ülkeye, bu kadar zulüm, bu kadar ağır ifadeler, herkese sataşma hakkınız yok. Üslubuna, Sayın Başbakan'ın dikkat etmesi lazım." dedi.

CHP, İNTERNET YASASINI ANAYSA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEKTİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, basın toplantısında İnternet yasasını da "demokrasi ve insan kaynakları özgürlüğünde yeri olmadığını" belirterek eleştirdi. Beraberinde bulunan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ile basının karşısına çıkan Loğoğlu, "Sayın Başbakan ısrarla, bu İnternet yasasını yasaklayıcı bir düzen değil, daha özgür hale getiren yasa olduğunu iddia ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bir beklenti var. İnşallah, haksız çıkartmaz. Önüne gelen yasayı geri gönderir mi? Diye beklenti var, ancak onayladığını görüyoruz. Bu yasayı da, imzaladığı takdirde Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

BU KADAR SANCILI BİR SÜREÇ YAŞAMADIM

Kıbrıs'ta müzakerelerin başlaması için önemli adım atıldığını belirten Loğoğlu, "Dışişleri Bakanı bir bilgi paylaşmıyor. Basından öğrendiğimiz kadarıyla ABD'nin de katkısıyla, iki taraf arasında bir ortak açıklama metni ile mutabakat sağlanmış. Ortak açıklanan metni değerlendirdik. Genel kanaatimiz ciddi bir sakatlık yok. Bizi kuşkulandıran Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, danışması gereken yerlere danışmadı." diye kaydetti.

Loğoğlu, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP'de bazı belediye başkan adayları karşısında verilen tepkiler sorulan Loğoğlu, "Bu kadar sancılı bir süreç yaşamadım. Bunun ne kadar zor bir süreç olduğunu gördüm. Hayatımdaki en ilginç dönemlerden birisi oldu. Elbette bir aday belirlediğimiz zaman, alkışlayanlar ve sevinenler olduğu kadar karşı çıkanlarda var. Özelikle, bu dönemde. İktidara çok yaklaşmakta olduğumuz bir dönemde, yerel seçimlerde başarılı olmak için ciddi arayış içindeyiz. En iyi adayı, çıkartmaya çalıştık. Hayal kırıklığına uğrayıp, tepkiler de olacak. Bunları saygıyla karşılıyoruz." diye ekledi.

Kendisine sınır dışı edilen Today's Zaman gazetesi çalışanı Mahir Zenalov da sorulan Loğoğlu, şöyle konuştu: "Bu konuda görüşlerimizi belirttik. Şahsen Twitter üzerinden mesajlar attım. Bunu kınıyoruz. Bu zihniyet AKP'ye her dokunan kim olursa olsun, gazeteci olsun, Seattle'daki fahri başkonsolosumuz olsun veya yurt dışında görev yapan bir vatandaşımız olsun veya herhangi bir yabancı olsun... Başbakan neredeydi, yurt dışında en son 'sen kime çalışıyorsun' diye azarladı bir gazeteciyi. Elinde olsa, onu da işten attıracaktı, belki çalışıyordur attırmak için. Bir gazetecinin Başbakan'ı eleştirdi diye, sınır dışı edilmesi hangi ölçüye sığar? Sizin bildiğiniz var mı böyle bir ölçü? Eleştirdin, sınırdışı edilirsin. Yok böyle birşey. Bu her türlü ifade, medya ve basın özgürlüğüne AİHM'nin koyduğu standartlarına, AB standartlarına kurallarına tamamen aykırı bir şey. Kim eleştirirse; TÜSİAD eleştiriyor 'ben bakkal gibi denetlerim' diyor. Hangi ülkede hangi siyasi rejimde yaşıyoruz, bunu hepimizin sorgulaması lazım. İşler çığırından çıkmış durumda. İşler hakikaten çığırından çıkmış durumda. Ben sayın başbakana sesleniyorum. Bu ülkede halen başbakanlık sıfatını taşıyan tek kişisiniz. Başka başbakan yok. Bu ülkeye bu kadar zulüm bu kadar ağır ifadeler herkese sataşma hakkınız yok. Üslubuna Sayın Başbakan'ın dikkat etmesi lazım."
CİHAN

Yorumlar