Başbakan'dan Operasyonların Açıklaması

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin yolsuzluk operasyonu ve Hakan Şükür'ün istifasına ilişkin soruların yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'dan Operasyonların Açıklaması

Dedeman Oteli girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, düşen askeri helikopterle ilgili şunları söyledi:

"Böyle bir elim kaza oldu. Şu an da sebepler üzerine çalışmalara, sonuca henüz ermiş değil. Bununla ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanımızla görüştüm. Oradaki teknik incelemelerden sonra netice açıklanacak. Yüksek enerji hatlarıyla ilgili bir şey yok. O yanlış bir bilgiydi. Tamamen teknik. Bunların mutad bakımları var. Bu yeni bakımdan çıkmış bir helikopterdi. Bunlardan üç tane var. İkisi uçuyor, birisi maalesef düştü.'

İSTANBUL'DAKİ YOLSUZLUK OPERASYONU

Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen operasyonla ilgili de 'Bunlarla ilgili adli süreç neticelenmeden bir şey söylemem doğru olmaz' dedi.

"HAKAN ŞÜKÜR‘ÜN İSTİFASINI YADIRGADIM"

Başbakan Erdoğan Hakan Şükür'ün istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada; "Böyle bir şey beklediğimi söylemem, yanlış olur. Çünkü böyle bir şey kendisine yakıştıramadım, yakıştıramam. Ama her söz sahibinindir. Dolayısıyla her söz sahibini bağlar. Bu süreç içerisinde parti genel başkanının takındığı tavır ortadadır, ama böyle bir tavrı takınmış genel başkana, partiye karşı bu tür açıklamaları kendisinden veya bir başkasından bilemem, yadırgadım. Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa, ondan sonra o partiyle beraber hareket eder. Ayrılıyorsa da, dürüstse milletvekilliğinden ayrılır. Aslında işin ahlaki yönü bunu gerektirir, ama bu herkese nasip olan bir şey değil" dedi. 

Yorumlar