Başbakan'dan Kadro Müjdesi

Başbakan Davutoğlu, 6 bin 417 karayolları işçisine kadro müjdesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'dan Kadro Müjdesi

Karayolları taşeron işçilerinin kadroya alınması töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini dinleyen karayoları işçilerine kadro müjdesi verdi.

Törende konuşan Davutoğlu kendisini dinleyen Karayolları çalışanlarına kadro müjdesi verdi.Başbakan, 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun dedi.

 

Oyuna Gelmeyelim

1 Mayıs 1977 yılında Taksim'de hayatını kaybedenler için taziyelerinin bildiren Davutoğlu,  "Yarın alanlara çıkacak olan, yarın Emek ve Dayanışma Günü için meydanlara çıkacak olan kardeşlerime sesleniyorum, yarını bir düğün gibi bir şölen gibi kutlayalım. Sakın ola ki marjinal grupların, bir takım provokatörlerin oyunlarına gelmeyelim. Ben bir kez daha 1977'de Taksim'de hayatını kaybeden vatandaşlarımız için taziyelerimi sunuyorum, o kara bir gündü." dedi.

"Asıl işi yapan taşeron işçi olarak çalıştırılmayacak"

  Başbakan Davutoğlu, taşeron işçi sorununa çözüm bulma konusunda çalışmaların devam ettiğini bildirerek, taşeron işçilerin yaptıkları işlere göre sınıflandırılacağını kaydetti.    Asıl iş yapanların taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacağını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu:   "Artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Net bir ayrım getiriyoruz. Asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar, bunları tanımlayacağız. Bakanlar Kurulu'na bu yetki verildi ve o günden bu güne bütün kurumlarımızla, bütün bakanlıklarımızla tek tek tasnif ediyoruz, belirliyoruz. Asıl iş yapılan alanlarda, kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz. Yardımcı iş hizmet alımı olan alanları da tek tek tanımlayıp, sınırlayacağız."

 

Yorumlar