Başbakan'dan Diyarbakırlılara Mektup

DİYARBAKIR'da, partisinin düzenleyeceği mitingte konuşacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting öncesi 60 bini ilk kez oy kullanacak 100 bin Diyarbakırlı'ya mektup ve miting davetiyesi gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'dan Diyarbakırlılara Mektup

Posta yoluyla gönderilen mektupta gençlere yaptıkları çalışmaları anlatan Erdoğan, "30 Mart 2014 seçimlerine böyle bir şuurla giriyoruz; Türkiye için bir dönüm noktası olan 30 Mart'ta milli iradenin, sandığın, demokrasinin, çözümün tartışılmaz bir zafer ilan edeceğini biliyor, bu seçimleri çok önemsiyoruz. 30 Mart seçimleri, Büyük Türkiye'nin ilerleyişinden rahatsız olanların kaybedeceği, yeni ve Büyük Türkiye idealinin kazanacağı bir seçim olacaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Diyarbakır'da 100 bin kişiye gönderilen mektupların 60 bini, bu seçimde ilk kez oy kullanacak gençlerin adreslerine posta yoluyla ulaştırıldı. 30 Mart'ta ilk kez oy kullanacak gençlere gönderdiği mektupta seslenen Başbakan Erdoğan, "Büyük Türkiye mücadelemizde gençler her zanan yol arkadaşlarımız oldu. Bu ülkenin gençlerine inandık, güvendik; sadece teşkilatımızın kapılarını değil, seçme ve seçilme yaşlarını da gençlerimiz için yeniden düzenleyerek, siyasetin kapılarını ardına kadar gençlerimiz için açtık" diye başladı.

Eğitimde yaptıkları çalışmaları da anlatan Başbakan Erdoğan, mektubunda şöyle dedi:

"11 yıl boyunca, sizlere gururlu, itibarlı, güçlü bir tür Türkiye emanet etmenin mücadelesi içinde olduk. Bu mücadeleyi, sizlerle birlikte ve sizin için kararlılıkla sürdüreceğiz. Bizden devralacağınız emaneti, sizlerin daha yüksek burçlara ulaştıracağınızdan hiç şüphe duymuyorum. Sizler, bu aziz milletin aziz şehitlerinin izinden yürüyen kahraman evlatlarsınız. Sizler, Alparslan'ın, Fatih'in Gazi Mustafa Kemal'in, Adnan Menderes'in emanetçilerisiniz. Sizler, çok zengin bir kültürün, kadim bir sevgi medeniyetinin mirasçılarısınız. Tarih ve medeniyetin sizlere yüklediği ağır ama kutsal emaneti, sarsmadan taşıyacağınıza her zaman inandık. İşte 30 Mart 2014 seçimlerine böyle bir şuurla giriyoruz. Türkiye için bir dönüm noktası olan 30 Mart'ta milli iradenin, sandığın, demokrasinin, çözümün tartışılmaz bir zafer ilan edeceğini biliyor, bu seçimleri çok önemsiyoruz. 30 Mart seçimleri, Büyük Türkiye'nin ilerleyişinden rahatsız olanların kaybedeceği, yeni ve Büyük Türkiye idealinin kazanacağı bir seçim olacaktır."

Başbakan Erdoğan gençlere yazdığı ve imzasını taşıyan mektubun sonunda şu satırlara yer verdi:

"Kendiniz, istikbaliniz ve aziz milletimiz için, 30 mart seçimlerine yüreğinizi koyacağınızı biliyorum. Siz gençlerin tercihiyle, Türkiye'nin geleceğinin belirleneceği 30 Mart 2014 günü bir kez daha milli irade tecelli edecek ve biz bu kutlu yürüyüşü siz gençlerin heyecanı, enerjisi ve üstün çalışmalarıyla sürdüreceğiz. Beraber yürüdüğümüz bu yolda siz gençlerin Türkiye'nin geleceği için hiç durmadan çalışacağına ve bu ülkeyi en yükseğe taşıyacağına canı gönülden inanıyorum. Türkiye'nin gençleri olarak bu ülkenin geleceğini ellerinizde taşıdığınızı asla aklınızdan çıkarmayınız."

Yorumlar