Başbakan’a astsubay intiharlarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) astsubay intiharlarını sordu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan’a astsubay intiharlarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) astsubay intiharlarını sordu.

TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’a şu soruları yöneltti: “Türk Silahlı kuvvetleri personellerinden 2003–2012 yıllarını kapsayan dönemde intihar eden astsubayların sayısı nedir? 2013 yılı 1 Aralık tarihi itibarıyla intihar eden astsubayların sayısı nedir? 2013 Kasım ayında yedi astsubayın intihar ettiği doğru mudur? Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay intiharlarının gittikçe yoğunlaşmasının sebepleri nelerdir? Astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde performans kriterleri göz önüne alınarak rütbe, tayin ve lojman haklarından neden faydalanamamaktadır? Özellikle mesleğe yeni başlayan astsubaylar üzerinde yoğun bir 'mobbing' uygulandığı doğru mudur? Astsubaylar, meslek kariyerlerinin üst amirlerinin sicil notlarına bağlı olması dolayısıyla ağır görev baskısı altında bırakılmaktan ne zaman kurtulacaklardır? Genelkurmay Başkanlığı astsubay intiharları ile ilgili olarak bir araştırma başlatmış mıdır veya başlatacak mıdır? Astsubayların özlük haklarında gerekli ve yeterli düzenlemeler ne zaman yapılacaktır? En ufak bir kışla sorununda rahatça disiplin cezası verilen sorumlu tutulan astsubaylar neden makam ve görev tazminatından mahrum bırakılmaktadırlar? Astsubaylara makam ve görev tazminatı neden verilmemektedir? Subaylara tanınan katsayı hakları astsubaylara ne zaman tanınacaktır? Astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesi için hükümetinizce yürütülen bir çalışma bulunmakta mıdır veya çalışma başlatılacak mıdır?”
CİHAN

Yorumlar