'Başbakan yolsuzluğu; medyaya, yargıya, savcıya bağırıp çağırarak örtemez'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, hukuksuz, delilsiz, mesnetsiz, mantık dışı uydurma sebeplerden dolayı Hizmet Hareketi veya başka bir yapının Başbakan tarafından hedef haline getirilemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan yolsuzluğu; medyaya, yargıya, savcıya bağırıp çağırarak örtemez'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, hukuksuz, delilsiz, mesnetsiz, mantık dışı uydurma sebeplerden dolayı Hizmet Hareketi veya başka bir yapının Başbakan tarafından hedef haline getirilemeyeceğini söyledi. Döngel, devletin içinde paralel yapı olduğuna inanmadıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini eleştirilenleri hain damgası vurmaya ve devlet düşmanı gibi ilan etmeye çalıştığını söyledi.

BBP Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına katılan MKYK üyesi Hüseyin Döngel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin tarihindeki en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla karşı karşıya kaldığını belirten Döngel, 17 Aralık’ta başlayan operasyonun AK Parti’yi sarstığını aktardı. İktidarın milyar dolarlarla, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Döngel, hükümetin bu iddiaları yargı karşısında aklamak yerine yolsuzluk ve rüşvet alanlarını savunduğunu, operasyonu yapanların da üzerine gittiğini dile getirdi.

'YOLSUZLUKLARIN ORTAYA ÇIKARILMASI, YARGIYA TAŞINMASI ÖNLENMEK İSTENİYOR'

Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet olayına adı karışanları mağdur gibi göstermeye çalıştığını anlatan Döngel, “Sayın Başbakan soygun, rüşvet ve yolsuzluğu medyaya baskı yaparak, yargıya, savcıya bağırıp çağırarak örtemez. Hükümet yolsuzluğu ve rüşveti, kamu kaynaklarını parsellenmesini, bölüşülmesini ortaya çıkaran savcıyı, kolluk kuvvetlerini ve emniyet müdürlerini paralel devlet, paralel yapı, örgüt, çete gibi hiçbir hukuki dayanağı olmayan temelsiz gerekçelerle sürgün ediyor. Varsa bir paralel yapı bunun üzerine gidersin. Devlet içinde devletçikler olmaz. Demokrasi hukuk devletlerinde devlet dışındaki yapılanmaları elbette devlet çözecektir. Yalnız bu iddiaları temelsiz ve mesnetsiz bir şekilde kamuoyu önünde milleti kutuplaştıracak, ayrıştıracak bir tarzda değil, delilleriyle ortaya koyarak ikna ederek yapmalıdır. Başbakan ve Hükümet'in tek hedefi yolsuzlukların ortaya çıkarılmasını, yargıya taşınmasını, kamuoyunun gerçeklerden haberdar olmasını önlemek ve iktidar gücünü sürdürerek soruşturmaları zamanla kapatmak istemektedir. Hükümet hırsız ve çetecileri yargılanmaları korumaya ve aklamaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

'YOLSUZLUKLARI, RÜŞVETİ AÇIĞA ÇIKARANLARI BAŞBAKAN ÜLKENİN DÖRT BİR YANINA SAVURMAKTA'

Komplo ve örgüt diyerek yolsuzlukların kapatılamayacağını belirten Döngel, Başbakan Erdoğan’ın savcıları hedef gösterdiğini savundu. Dünyanın hiçbir yerinde Başbakan'ın ucu kendine dokunacak diye yolsuzluk ve rüşvetin örtmeye kalkmayacağını anlatan Döngel, “Demokratik ve şeffaf devletlerde bu olmaz. Savcı hata yaptıysa HSYK’ya şikayet yapılır, gereği yapılır. Tabi yargıda hukuk dışına çıkmamalıdır. Cadı avıyla yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışan, yolsuzlukları, rüşveti açığa çıkaranları Başbakan hallaç pamuğu gibi ülkenin dört bir yanına savurmaktadır.” dedi.

'HİZMET VEYA BAŞKA BİR YAPI, DELİLSİZ HEDEF HALİNE GETİRİLEMEZ'

“Paralel yapı, paralel devlet diyerek bu işler olmaz.” diyen Döngel, kendilerine göre devletin içinde paralel devlet olmadığını söyledi. Türkiye’nin parti devletine doğru yol aldığını belirten Döngel, “AK Parti, hep mağdur edebiyatı üzerinden siyaset yapmıştır. Bugünde paralel devlet diye hizmet hareketine (bizim fikrimiz, görüşümüz bir devlet, bir cemaate, bir camiaya, grubu asla teslim edilemez) ama hukuk içinde kalan, hukuk dışına çıkmayan her yapı bu ister STK olsun, ister bir cemaat, hizmet hareketi olsun ister bir dernek ve vakıf olsun faaliyetlerini sürdürmek en doğal hakkıdır. Hukuksuz, delilsiz, mesnetsiz ve mantık dışı uydurma sebeplerden dolayı bir hizmet hareketi veya başka bir yapı Başbakan tarafından ülkede hedef haline getirilemez. Bunlarla ilgili yargıya müracaat edilir, bu devlet çökertilir. Biz devletin bugünde tekliğine inanıyoruz. Devletin içinde de böyle bir paralel devlet olduğuna da inanmıyoruz. AK Parti ve Sayın Başbakan hiçbir eleştiriye tahammül edemediğini görüyoruz. Kendisini eleştiren her kesime hain damgası vurmaya çalışıyor. Millet, devlet düşmanı gibi ilan etmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Toplantıya BBP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhsin Kızılkaya, MKYK üyesi Veysel Demir ve diğer parti temsilcileri katıldı. CİHAN

Yorumlar