Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye bilgi verdi

Başbakan Binali Yıldırım, CHP ve MHP liderlerini ziyaret ederek OHAL konusunda bilgi verdi, görüşlerini aldı

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye bilgi verdi
CHP merkezini ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, OHAL kararlarının uygulanması konusunda önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi. Daha sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşme 1 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, OHAL sonrası çıkarılan KHK'lerle ilgili eleştirilerini aktardığını ifade ederken, Yıldırım ise bu eleştirileri dikkate alacaklarını kaydetti.
Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet liderleriyle bir araya geliyor. Yıldırım'ın ilk adresi CHP Genel Merkezi oldu.

Yıldırım'ı makam aracından indiği sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Yıldırım, parti girişinde ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından karşılandı. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu, foto muhabirlerine poz verdikten sonra görüşmeye geçildi. 

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu arasında saat 14.10'da başlayan görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika saat sürdü. Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun makamında gerçekleşti. Başbakan Yıldırım'ın ziyareti sebebiyle parti genel merkezi çevresinde geniş güvenlik önlemleri de alındı. Öte yandan, Kılıçdaroğlu, görüşme öncesi partisinin Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun bu toplantıda, görüşmeye ilişkin MYK üyeleriyle bilgi  alış verişinde bulunduğu belirtildi. İki isim görüşme sonrası kameralar karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, ''Kanun Hükmünde Kararnamaler (KHK) ile ilgili endişelerimizi aktardık önümüzdeki süreç içerisinde temaslarımız devam edecek'' dedi.

Yıldırım ise, ''OHAL uygulamasının başdığı andan itibaren KHK detayları hakkında kendisini bilgilendirdim bu konudaki hassasiyetlerini endişelerini bizimle paylaştı bu konuyu tekrar dikkate alacağız. Görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Süratla OHAL'e sebep olan şartların ortadan kaldırılması önemli'' diye konuştu.

Başbakan, anayasa çalışması için birer kişinin görevlendirileceğini açıkladı. Başbakan Yıldırım, saat 15.30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek. 

BAHÇELİ İLE DE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Yıldırım, Kıçdaroğludan sonra MHP Genel Başkanı Bahçeli ile de bir araya geldi. İkili arasındaki görüşme 45 dakika sürdü.

Bahçeli görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada şunları söyledi: Sayın Başbakan 15 Temmuz’dan bu yana gelen OHAL uygulamaları ile KHK ile ilgili görüşlerimizi almıştır. Kendileri de bilgi vermiştir. Çok verimli bir görüşme oldu. OHAL uygulaması inşallah başarı ile devam edecek ve Türkiye her türlü tehditten kurtulacaktır.

Başbakan Yıldırım ise Bahçeli’nin ardından şu ifadeleri kullandı: Bildiğiniz gibi Türkiye 15 Temmuz gecesi büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Siyasi partilerimizin bize her türlü desteği vermeyi taahhüt etmesi bu belanın defedilmesinde etkili oldu. Bu bela defedilmiştir ama tehlike geçti denemez. Bu yapı düşünüldüğünden çok daha derin bir yapıdır. Tamamen riskin ortadan kalkması biraz daha zaman alacaktır. OHAL’e dayalı olarak çıkarılan KHK’lerde amaç bu darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır. Sayın Genel Başkan’a bu konularda bilgi sundum, kendisi de düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu tür görüşmelerin devamının ülkemizin birliği ve halkımızın birbiriyle kucaklaşması için bir fırsat olacağını bir kez daha gördük.

(İdam konusu görüşüldü mü sorusu üzerine) Hayır, bu konuları görüşmedik. Anayasa değişikliği konusunda partilerden birer arkadaş bir araya gelecek. Bunun için zaman başlamış durumda.

(Tehlike sürüyor mu sorusu üzerine) Yaşadığımız 15 gün bize şunu gösterdi, bu yapı darbe teşebbüsüne katılanlarla sınırlı değil. Daha derinlere gidiyor. Çok daha büyük. Bunun için KHK’ları çıkarıyoruz ve muhtemel riskleri kontrol altına alıyoruz.

Yorumlar