Başbakan Yıldırım: Başkanlığa fiilen geçilmiştir

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemine fiilen geçildiğini, işin hukuki prosedürünün kaldığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım: Başkanlığa fiilen geçilmiştir
Ankara'daki iftar programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de fiilen başkanlık sistemine geçilmiştir. Yapılacak olan anayasa ile fiili durumu uygun hale getirmektir. Eninde sonunda bu olacaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da milletvekilleriyle yaptığı iftar sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Dost bildiğimiz bazı ülkeler bizimle değil, bizim birliğimize, dirliğimize, askerimize polisimize, onları yok etmeye çalışan bölücülerle daha çok haşır neşir oluyorlar. Biz birinci görevimizin ülkemiz içinde bu şer odaklarını ortadan kaldırmak olduğunu biliyoruz. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminde en alt sıraya indireceğiz. Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz. Ama gün gelecek bu taşeronların sırtını sıvazlayan dost bildiğimiz o ülkeler yüzümüze bakmaya utanacaklar. O hale getireceğiz.

AB yolculuğumuz 53 senedir sürüyor, adeta bir ömür. Daha ne kadar devam edecek? Teröristlere çok sert muamele yapıyormuşuz. Yani çocukları yaşlıları öldürenlere gül verelim. Akla ziyan bir talep. Vize muafiyeti verecekler diye biz ülkemizin birliğini beraberliğini tehlikeye atan, canlı bombalarla masum insanları infilak ettiren ölüm makinalarına müsamaha mı göstereceğiz? Akılları sıra aklımızla alay etmeye çalışıyorlar.

AB şunu bilmelidir ki, Türkiye'nin toprak bütünlüğünden daha önemli hiçbir şey yoktur. Varsın, olmaz olsun vize muafiyetleri. Biz yıllarca bunun mücadelesini verdik, kendi milletimizin ihtiyaçlarını görmek için yaptık, insanımızın hayat kalitesini arttırmak için yaptık ama bu kadar da uzun boylu değil, kusura bakmasın. İçerisindeki problemleri Türkiye ile çözmeye çalışmasınlar, kendi işlerini düzgün yapsınlar. Türkiye'ye kimse nizam, intizam vermeye kalkmasın. Biz 53 yıl önce verdiğimiz sözün arkasındayız.

Türkiye'de fiilen başkanlık sistemine geçilmiştir. Yapılacak olan anayasa ile fiili durumu uygun hale getirmektir. Eninde sonunda bu olacaktır. Kılıçdaroğlu, Amerikan sistemini ilkokul çocuğu bile biliyor. Sen orada burada gider memleketi şikayet edersen tabii ki bu konulardan bihaber olursun. Amerikan sistemini beğeniyorsa Kılıçdaroğlu ona da varız."

Yorumlar