"Başbakan, Yargıyı İş Yapamaz Hale Getirdi"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yargıyı çalışamaz hale getirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan, Yargıyı İş Yapamaz Hale Getirdi"

Başbakan Erdoğan’ın kendisi, ailesi, bakanları, yandaş işadamları ve yakın çevresi hakkındaki şaibeleri aydınlatmak ve hukuken netleştirmek yerine reddiyeci bir tutum sergilediğini ifade eden Büyükataman, şu ifadeleri kullandı: "Başbakan önüne kim geliyorsa, karşısına kim dikiliyorsa saldırmış, suçlamaların önünü kesmeye azmetmiştir. Başbakan Erdoğan yargıyı çalışamaz hâle getirmiştir. İktidar adaletin terazisini bozmuş, mahkemelerin güvenirliliğini tartışmaya açmıştır."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyih Erdoğan’ın önceki gün MHP ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili sözleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin parti grup toplantısında yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareket’in nasıl bir Cumhurbaşkanı istediğini, Tayyip Erdoğan’ın neden Cumhurbaşkanı olamayacağını örneklerle ortaya koyduğunu belirten Büyükataman, "Aziz Türk milletinin takdirle karşıladığı bu konuşma üzerine Başbakan Erdoğan; öfke nöbeti geçirmiş, kimyası bozulmuş, şirazesi kaymış ve kendisini kaybederek ne dediğini bilmez bir psikolojiye bürünmüştür.Sarf ettiği cümlelerle makam hırsının onu ne denli acınacak bir hâle getirdiğini özetlemiş ve iktidar ehliyetini kaybettiğini de tescillemiştir. Tüm benliğini işgal eden bu hastalıktan yakasını kurtarması artık imkânsızdır. Bu yüzden Türk milletinin kanına işlemeye çalışan AKP mikrobu ile birlikte Erdoğan müptelasından en kısa sürede kurtulması gerekmektedir.” Diye konuştu. Başbakan’ın Anadolu’da Milliyetçi Hareket’e yönelişin ayak seslerini duyduğunu, iktidardan uzaklaşma korkusunun yersiz olmadığını kaydeden Büyükataman, “Başbakan endişelenmelidir, çünkü büyük Türk milletinin desteğiyle Milliyetçi Hareket Partisi ensesindedir. MHP iktidarında yolsuzlukların, arsızlıkların, adam kayırmanın, ülkeyi demokrasiden uzaklaştırıp parti devleti hâline getirme gayretlerinin, bölücülerle yapılan pazarlıkların, bölücülere peşkeş çekilen millî değerlerin hesabı en üst dereceden sorulacaktır. Bu hesabın korkusu ve telaşlı ruh haliyle Başbakan partisinin grup toplantısında partimize ve Sayın Genel Başkanımıza tekrarı bile çirkin olacak ifadeler kullanmıştır. Öncelikle Başbakan bu sözlerinden de, kendinden de utanmalıdır." şeklinde konuştu.

MHP’LİLER OYNANAN DERİN VE BÜYÜK OYUNA TEK BİR YÜREK HÂLİNDE CEVAP VERECEK

Başbakan Erdoğan’ın kendisi, ailesi, bakanları, yandaş işadamları ve yakın çevresi hakkındaki şaibeleri aydınlatmak ve hukuken netleştirmek yerine reddiyeci bir tutum sergilediğini ifade eden Büyükataman, "Başbakan önüne kim geliyorsa, karşısına kim dikiliyorsa saldırmış, suçlamaların önünü kesmeye azmetmiştir. Başbakan Erdoğan yargıyı çalışamaz hâle getirmiştir. İktidar adaletin terazisini bozmuş, mahkemelerin güvenirliliğini tartışmaya açmıştır. Allah’ın ayeti açıktır. Bakara Suresi 188. Ayet’inde yüce Allah (c.c.) rüşvet almayı da vermeyi de yasaklamıştır. Bugün yaşadığımız süreçte AKP iktidarının sahte dindarlığı, din tüccarlığı ortaya çıkmıştır. Zira onlar Allah’ın ayetlerini dünya malı karşılığında satmışlardır. Hiç utanmadan, sıkılmadan inançlarımıza hakaret eden eski Bakan başta olmak üzere, adı türlü skandallara karışanlarla adeta devlete ve millete meydan okurcasına balkon konuşması yapmaya cüret eden Başbakan bilmelidir ki dinimize hakaret edenlerin ve hırsızların yeri AKP Genel Merkezinin balkonu değil cezaevidir. Tabii ki AKP Genel Merkezi hırsızların ve din düşmanlarının sığınağı olmuşsa ve bu tip kişiler bu sığınakta aklanıyorlarsa onu bilemeyiz. Kendilerine o günah madeninde mutluluklar dileriz. Başbakan’ın “salya” ile ilgili sözlerine ise biz değil Hz. Mevlana şu sözlerle asırlar öncesinden gayet güzel cevap vermektedir; 'Kör cehalet çirkefleştirir insanları.' Milliyetçi Hareket Partililer, ülkemizin üzerinde oynanan derin ve büyük oyuna tek bir yürek hâlinde cevap vereceklerdir. Sayın Devlet Bahçeli ve MHP kadrolarının; Büyük Orta Doğu Projesine, sözde Kürdistan’ın Suriye ve Türkiye ayaklarına karşı topyekûn verdikleri mücadele karşısında maruz kaldıkları komplo ve ihanetler, geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da boşa çıkacaktır." diye konuştu.

Yorumlar