Başbakan Yardımcısı İşler: Üç dönem şartı anayasa kuralı değil

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, üç dönem şartının anayasal bir kural olmadığını savunarak, ‘‘Şartlarda bir değişiklik olursa parti elbette bunu değerlendirir.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı İşler: Üç dönem şartı anayasa kuralı değil

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, üç dönem şartının anayasal bir kural olmadığını savunarak, ‘‘Şartlarda bir değişiklik olursa parti elbette bunu değerlendirir.’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, Ankara’da Yenimahalle Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandırdı. İşler, üç dönemle ilgili olarak ‘‘Şu an partimizin gündeminde böyle bir konu olmadığını biliyorum. 30 Mart’tan sonra gelişen olaylar çerçevesinde bu konu belki gündeme alınabilir.’’ diyerek Başbakan Erdoğan’ın ‘üç dönem’ kuralına kesinlikle uyacağını ileri sürdü. Gündemlerinde böyle bir konunun söz konusu olmamasına rağmen Emrullah İşler, ‘‘Gelişen şartlar nasıl olacak bilemiyoruz. Dolayısıyla, bu anayasa kuralı değil. Partinin tüzüğündeki bir konu. Zaman, şartlar ne getirir bilemiyoruz. Şartlarda bir değişiklik olursa parti elbette bunu değerlendirir. Sayın Başbakanımız da onu söyledi.’’ şeklinde konuştu.

"TEKNOLOJİK OLARAK KAPATMAK SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği Youtube ve Facebook’un kapatılması konusu sorulması üzerine Emrullah İşler, ‘‘Teknolojik olarak bunu zaten kapatmak söz konusu olamaz.’’ dedi. Yapılan internet düzenlemesinden söz eden İşler, ‘‘Geçmişte geç müdahale ediliyordu. Şimdi hızlı bir şekilde müdahale edilip, yayın durdurulacak. İnternete düşen bir şey hemen Youtube’a, Facebook’a düşüyor. Normal internette yasaklanan aynı yayın Youtube’da da devam etmemesi gerekiyor. Sayın Başbakanımızın söylemek istediği de o.’’ ifadesini kullandı.

Öte yandan Meclis’e gelen yolsuzluklara bulaştığı iddia edilen bakanlara ait fezlekelerin okunması konusunda ise Emrullah İşler, seçimden önce bunun mümkün olmayacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar