Başbakan Yardımcısı İşler, MÜSİAD üzerinden TÜSİAD'ı eleştirdi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, son gelişmelerle ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üzerinden TÜSİAD'a göndermelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı İşler, MÜSİAD üzerinden TÜSİAD'ı eleştirdi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, son gelişmelerle ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üzerinden TÜSİAD'a göndermelerde bulundu. İşler, "Bazı sivil toplum kuruluşları gibi ‘bu ülkeye yabancı yatırımcı gelmez’ diye açıklamalar yaparak ülkemize ve milletimize kötülük yapan sivil toplum kuruşlarından olmamıştır. AK Parti iktidarları döneminde ülkemize 120 milyar dolar küresel sermaye girişi olmasına rağmen, ‘küresel sermaye bu ülkeye gelmez’ söylemleri içinde bulunmadınız. Bağımsız bir kuruluş olan Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararına destek veren ekonomik sivil toplum örgütlerinin aksine ‘umarım ülkemiz tekrar yüksek faiz, düşük kur sarmalına girmez’ diyerek tepki gösterdiniz." dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. İşler, kabulde yaptığı konuşmada, MÜSİAD’a övgüler dizdi. MÜSİAD üzerinden TÜSİAD’a göndermelerde bulunan İşler, “Bazı sivil toplum kuruluşları gibi ‘bu ülkeye yabancı yatırımı gelmez’ diye açıklamalar yaparak ülkemize ve milletimize kötülük yapan sivil toplum kuruşlarından olmamıştır. AK Parti iktidarları döneminde ülkemize 120 milyar dolar küresel sermaye girişi olmasına rağmen, ‘küresel sermaye bu ülkeye gelmez’ söylemleri içinde bulunmadınız. Bağımsız bir kuruluş olan Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararına destek veren ekonomik sivil toplumu örgütlerinin aksine ‘umarım ülkemiz tekrar yüksek faiz, düşük kur sarmalına girmez’ diyerek tepki gösterdiniz. Sizleri demokrasi yolunda, milli irade yolunda, hürriyetler yolunda gösterdiğiniz çabadan dolayı kutluyorum.” diye konuştu.

17 Aralık’ta ekonomik kriz çıkartılmak istendiğini ama başarılı olunamadığını kaydeden İşler, şu ifadeleri kullandı: “Şimdi bir ekonomik kriz çıkartıp da AK Parti’yi hükümetten uzaklaştırabilir miyiz, Tayyip Erdoğan’dan kurtulabilir miyiz?’ operasyonu olarak ben bunu değerlendiriyorum. Ama bu operasyonun görünen hedefi Sayın Başbakanımız ve AK Parti olmakla birlikte esas itibariyle Türkiye’dir. Türkiye’nin gelişmesini, büyümesinin engellenmesi olayıdır. Türkiye’nin büyümesi, kalkınması herhalde son 11 yılda birilerini rahatsız etmiş ve maalesef bir takım dış mihraklar ve bunun içerdeki uzantıları Türkiye’yi karıştırma operasyonuna kalkıştılar. Biz milletimizin iradesine güveniyoruz, sağduyusuna güveniyoruz. Bu ülke demokratik bir ülke, ortalama 2 yılda seçim sandığının milletin önüne konulduğu bir ülke. İşte 30 Mart’ta seçim sandığı milletin önüne konacak ve millet kararını tekrar verecek. Milletimizin doğru karar vereceğine olan inancım tamdır.”

"EKONOMİMİZİN GÜCÜNÜ TEST ETMİŞ OLDUK"

Bu yaşanan sürecin 2002 yılındaki kırılgan ekonominin, güçsüz ekonominin, 2014 yılına gelindiğinde ne kadar güçlendiğinin görüldüğünü savunan İşler, “Biz ekonomimizin gücünü bu yaşanan olaylarla test etmiş olduk. Çok şükür borsada kısmi bir düşüş olmakla birlikte dolarda, kurlarda oynamalar olmasına rağmen ülkemizin ekonomisi ayakta sapasağlam durabilmekte. Makro ekonomik göstergelerin ne kadar oturduğunun göstergesi oldu.
Tabi yaşanan bu kayıpları kimse arzu etmez. Hele hele bu yaşanan olaylarda en büyük sıkıntıyı siz çekiyorsunuz, sanayi sektörü çekiyor. Bundan dolayı burada kararlı duruş sergilemeniz önemli.” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da yapılanlara teşekkür etmenin bir ahde vefanın gereği olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Biz hafıza itibariyle baktığımızda hem 10 yıl öncesini çok net olarak hatırlayabiliyoruz. Bırakın onu 1 buçuk ay öncesini de çok net olarak hatırlayabiliyoruz. Biz bu ziyareti 15 Aralık tarihinde yapmış olsaydık, bugün konuştuğumuz negatif hiçbir unsurun yan yana gelmediği, birilerinin imrendiği ekonomik tabloyu konuşuyor olacaktık. Ne olduysa suni bir gündemle bugünlere gelindi. İnanıyoruz ki bundan önceki krizleri nasıl aştıysak bunu da aşacağız.”

"ÜRETİM YAPAN İNSANLAR OLARAK FAİZ ARTIŞINDAN RAHATSIZIZ"

Faiz konusundaki görüşlerini de aktaran Olpak, bu konuda görüşlerinin net olduğunu söyledi. Merkez Bankası’na bir şey dikta etme durumunda olmadıklarını dile getiren Olpak, “Ama biz üretim yapıyoruz, üretim yapan insanlar olarak faiz artışından rahatsız olduğumuzu açıkça söylemeliyiz. Ekonomi içerisinde yatırım yapma iddiasında olan birilerinin de faiz artırımının doğru olduğunu, nasıl söyleyebildiğini de hayretlerle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar