Başbakan Yardımcısı İşler, internet düzenlemesini savundu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, internet düzenlemesini sansürle, yasakla izah etmenin akıl karı bir iş olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı İşler, internet düzenlemesini savundu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, internet düzenlemesini sansürle, yasakla izah etmenin akıl karı bir iş olmadığını söyledi.

İşler, Ankara’nın Polatlı Belediyesi tarafından yaptırılan, Kutlu Doğum Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Partisinin seçim irtibat bürosunu da ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, burada gazetecilerinin sorularını cevaplandırdı.

İşler, internet konusunda bazı şikayetlerin olduğunu belirtti. Düzenlemenin AİHM kararlarına uygun olduğunu savunan İşler, “Kesinlikle bir sansür, bir yasaklama söz konusu değil. Sadece kişisel hakları ihlalin konusundaki bu tür olaylarda geçmişte hızlı hareket edilemiyordu. 5 gün içerisinde ancak sonuç alınabiliyordu. İnternet ortamı da çok hızlı bir ortam. Hemen her türlü bir yayın kısa zamanda her tarafa yayılabiliyor. Dolayısıyla bu yapılan düzeleme ile ne getirildiği sorusunun cevabı da şu; bu yapılan düzenleme ile herhangi bir kimse kaset şantajına veya aleyhinde kişisel hakları ihlali konusu olan bir olayla karşı karşıya kaldığı zaman hemen müracaat ettiğinde en kısa zamanda bu yayınların durdurulması söz konusu. TİB Başkanına müracaat ettiği zaman azami 4 saat içerisinde bu yayın durdurulur. Bu müracaatı yapan şahıs 24 saat içerisinde mahkemeye gitme hakkı var. mahkemeye gittiği zaman da 48 saat içerisinde karar vermek durumunda. Bu azami süre tabi. 48 saat içerisinde karar verecek. Mahkeme kararını verdiyse eğer bu yayın kişisel hakları ihlal efendim şahsa zarar veriyor, ailesine zarar veriyor gibi bir karar verirse zaten yayın TİB Başkanlığı tedbiren yayını durdurmuş olacaktır. Yasallaşmış olacak, meşru hale gelecek. Mahkeme kararı ile yasallaşmış olacak. Ama mahkeme aleyhte bir karar verirse kişisel haklar ihlali söz konusu değilse derse o zaman zaten yeniden o görüntüler internete sunulmuş olacak. Dolayısıyla yapılan düzenleme, bu düzenleme, bunun sansürle, yasakla izah etmek akıl karı bir iş değil olarak görüyorum. Kaldı ki bizler zaten iktidara geldiğimizde yasaklarla mücadele edeceğiz diye geldik. Bu güne kadarda Türkiye’deki pek çok yasağı kaldırdık. Bunu Türkiye Kamuoyu da zaten gördü.” dedi.

"OLAYLAR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İLE İLİNTİLİ"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, son günlerde yaşanan olayların Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilintili olduğunu düşündüğünü söyledi. İşler, şöyle konuştu: “Dolayısıyla şimdi halkın seçeceği Cumhurbaşkanını istemeyenlerin bir takım girişimleri var. onlar kendi istekleri doğrultusunda birisini cumhurbaşkanlığı makamına çıkarmak istiyorlar belki. Onun için Türkiye’de şu an itibariyle yaşanan olaylara baktığımız zaman, bu olayların da cumhurbaşkanlığı seçimi ile şu veya bu şekilde ilintili olduğunu ben düşünüyorum. Tabi ki Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini de 30 Mart yerel seçimleri belirleyecek. Onun için 30 Mart yerel seçimlerinde iktidardan AK Parti'yi düşürme çalışmaları var. Recep Tayyip Erdoğan’ı siyaset sahnesinde uzaklaştırma çabaları var. Aslında bunlar görünen çabalar. Ama bu operasyonun da esas görünmeyen tarafı Türkiye’nin gelişmesinin kalkınmasının engellemesinin durdurulması operasyonu olarak ben değerlendiriyorum. Bu yaşanan olaylarla bir ekonomik kriz çıkarabilir miyiz. Bir kriz neticesinin de aynen 2001’de olduğu gibi 2002’de yapılan seçimlerde, AK Parti o zaman iktidara geldi. Bu ekonomik kriz sonucunda da acaba AK Parti’yi siyaset sahnesinde silebilir miyiz veya iktidardan uzaklaştırabilir miyiz çabaları var.”

MEDİNE’DE MEYDANA GELEN YANGIN

Emrullah İşler ayrıca, Medine'de yaşanan otel yangını ile ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “Yangın olayı üzücü bir olay. O yangında ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bizim Türk hacılarının da kaldığı bir bina, ama o anda orada Türk hacıları yoktu. Sadece bir yaralımız, bir teyzemizin yaralı olduğu haberi bize ulaştı. Onun dışında başka yaralımız ve çok şükür can kaybımız da yoktur. Dolayısıyla can kaybının olmaması bizim için teselli.” İşler, daha sonra seçim irtibat bürosunda partililere hitap etti. CİHAN

Yorumlar