Başbakan Yardımcısı İşler, görevini Bozdağ'dan devraldı

İstanbul'da yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna adı karıştığı iddiasıyla istifa eden üç bakanın ardından dün Bakanlar Kurulu üyeleri değişti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı İşler, görevini Bozdağ'dan devraldı

İstanbul'da yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna adı karıştığı iddiasıyla istifa eden üç bakanın ardından dün Bakanlar Kurulu üyeleri değişti. 10 bakan değişikliği yapılırken, bugün bakanlıklarda görev değişimleri yapılmaya başlandı.

Bekir Bozdağ'dan boşalan Başbakan Yardımcılığına Ankara Milletvekili Emrullah İşler atandı. Sadullah Ergin'den boşalan Adalet Bakanlığı'na ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ getirildi. Başbakanlıkta yapılan devir-teslim töreninde Bozdağ, görevini İşler'e devretti.

Samimi bir havada gerçekleşen törende konuşan Bozdağ, Başbakan Yardımcılığı'nın sorumlu olduğu kurumların yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yeni göreve gelen İşler'e her konuda yardımcı olacağını kaydetti. Yeni göreve gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise Bozdağ'ın tecrübelerinden yararlanacağını belirtti. Yeni kabinenin ülkeye, millete hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bozdağ ile İşler birbirlerine çiçek takdim etti. Basın mensuplarının gündeme ilişkin soruları da cevapsız kaldı. Bir gazetecinin istifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sözlerini sorması üzerine Bozdağ, "Bunları yarından sonra konuşuruz inşallah." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar