Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler: Cadı avı söz konusu değil

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 'paralel' diye isimlendirilen yapı ile mücadelelerinde cadı avının söz konusu olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler: Cadı avı söz konusu değil

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 'paralel' diye isimlendirilen yapı ile mücadelelerinde cadı avının söz konusu olmadığını söyledi. Gerekli incelemeler, soruşturmalar ve yargılamaların suçluyu suçsuzdan ayırarak yapılacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Nallıhan Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra Beypazarı Belediyesi’ni de ziyaret etti. İşler, burada yaptığı açıklamada gündeme ilişkin şunları söyledi: "Kurumlarımızda bir paralel çetenin bir paralel yapının hakimiyeti 76 milyon tarafından görüldü. Biz olayı görür görmez gerekli tedbirleri aldık. Mücadelemizi başlattık. 30 Mart öncesi de şunu söyledik: ‘Sizin bize vereceğiniz destek mücadelemize önemli bir ivme katacak.' Bu çıkan sonuçla biz mücadelemizi hukuk çerçevesinde paralel çete ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Kesinlikle bir cadı avı söz konusu değil. Suçluyu suçsuzdan ayırarak gerekli incelemeler soruşturmalar yargılamalar yapılacak. Bu çete çökertilecek. Milletimiz sandıkta vermiş olduğu üçüncü mesaj da ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni bu paralel örgüte yem etmeyeceğiz’ mesajı oldu."

İşler konuşmasının ardından Güdül ilçesine geçti.
CİHAN

Yorumlar