Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Vaktinde seçimlere artık herkes alışmalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2014 yılında erken seçim yapılmasına yönelik tartışmalar konusunda, "2014'te Türkiye bir erken genel seçimi yapacaktır diye sayın Aydın'ın bir açıklaması yoktur.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Vaktinde seçimlere artık herkes alışmalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2014 yılında erken seçim yapılmasına yönelik tartışmalar konusunda, "2014'te Türkiye bir erken genel seçimi yapacaktır diye sayın Aydın'ın bir açıklaması yoktur. Böyle bir beklentiye hiç kimsenin girmesine hacet yok. Vaktinde seçimlere artık herkes alışmalı." dedi.

NTV'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, erken seçim konusuna açıklık getirdi. 2014 yılında 30 Mart’ta mali idareler seçimi olduğunu hatırlatan Bozdağ, Türkiye'nin şu anda artık bu seçimin iklimine girdiğini ve bunun çalışmalarını bütün partilerin yürüttüğünü ifade etti.

Bozdağ, 2014'ün 12 Ağustos’unda da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu bulunduğunu, dolayısıyla arkasından ikinci bir seçim daha olacağını anlattı. Bozdağ, Türkiye'de 2014'ün bu anlamıyla seçimler yılı olacağına dikkat çekti. Milletvekilliği genel seçiminin 2015'in Haziran’ında olacağını vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Çünkü AK Parti’de dikkat ederseniz hiç erken seçim yapmadı. Biz 2002’de geldik, 2007’de seçim yaptık ama seçime 4 aydan daha az bir zaman kalmıştı. Bir de o günün şartları nedeniyle erken seçim kararı alma zarureti hasıl oldu, ondan bunu yaptık. Biz 2011 seçiminde erken seçim kararı almadık esasında. Neden almadık? Çünkü seçime gitmeden önce yaptığımız bir anayasa değişikliğiyle, seçimden sonra yaptığımız bir halk oylamasıyla kabul edilen cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili kısımda, Meclis görev süresini 4 yıla indiren bir düzenleme de kabul edildi. Biz o düzenlemeyi seçimden önce yaptık ama halkoyuyla kabulü seçimden sonra olduğu halde milletimize verdiğimiz sözün biz arkasında durduk, 4 yıl dolduğu zaman seçim yaptık. Bu vaktinde bir seçimdir, erken bir seçim değildir. Onun için bu seçim de vaktinde bir seçim olacaktır, Türkiye artık erken seçimlere değil vaktinde seçimlere alışmalıdır. Çünkü millet iktidarlara 4 yıllığına yetki veriyor, yetkiyi 4 yıl kullanacak, sonunda millete hesabını verecektir. Bizim de erken seçim diye bir düşüncemiz yoktur. Ertan Bey’in açıklaması da erken seçim olacağı yönünde değildir. Demokraside iktidarların nasıl el değiştirdiğini anlatırken, örnekleme yaparken vaktinde seçimler olur, mahalli seçimler olur, cumhurbaşkanı seçimi olur, erken seçimler olur, bu manada bu imkanlardan bahsediyor. Yoksa 2014’te Türkiye bir erken genel seçimi yapacaktır diye Sayın Aydın’ın da bir açıklaması yoktur, böyle bir beklentiye hiç kimsenin girmesine hacet yok, vaktinde seçimlere artık herkes alışmalı." CİHAN

Yorumlar