Başbakan Yardımcısı Atalay: Öcalan Kürtlerin lideridir demedim

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu toplantısında MHP'li Faruk Bal ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay arasında 'Öcalan Kürtlerin lideridir' sözünün gerginliği yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Atalay: Öcalan Kürtlerin lideridir demedim

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu toplantısında MHP'li Faruk Bal ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay arasında 'Öcalan Kürtlerin lideridir' sözünün gerginliği yaşandı.

Anayasa Komisyonu toplantısında 'Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Alt Komisyon Raporu Metni' ele alındı. Toplantıda MHP'li Faruk Bal, Atalay'ın söylediği ileri sürülen Öcalan'ın Kürtlerin lideri olduğu söylemine sert tepki gösterdi. Bu sözleri komisyonda da tekrarlamasını isteyen Bal, Türkiye Cumhuriyet Bakanı olup olmadığını sordu. "Türklüğe bu kadar mı düşmansınız sayın bakan?" dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Atalay, "Bu üslupları uygun buluyor musunuz sayın Başkan. Hiçbir üye hakaret edemez, edemezsiniz." diye konuştu. Bal ise "Hakaret etmiyoruz." diye karşılığını verdi.

Atalay da "Kürt düşmanı, millet düşmanı sizsiniz. Yıkım milletvekili, yıkım bakanı sizsiniz; iade ediyorum. Yarım saat oldu tasarıyla ilgili bir şey konuşulmadı. Ayıp be ayıp. Adabı bilmiyorsunuz. Komisyonda konuşma adabını bilmiyorsunuz. Sadece kin ve nefret söylüyorsunuz." şeklinde konuştu.

Bal, edebi ve adabı da iyi bildiğini vurguladı.

"EL-KAİDE'NİN MÜSLÜMANLARA VERDİĞİ ZARARI KİMSE VERMEDİ"

Söz alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, paket üzerinde uzun süredir çalıştıklarını belirterek kişisel verilerin korunmasıyla ilgili çalışmanın Bakanlar Kurulu'nda tamamlandığını ve bugün yarın Meclis'e gönderileceğini kaydetti. Ayrımcılıkla Mücadele Kurulunun kurulmasının da paketin bir parçası olduğunu ifade etti.

Böyle bir üslubun Anayasa Komisyonu'nda kullanılmasının yanlış olduğunu belirten Atalay, kin, nefret ve öfke söylemlerini iade ettiğini söyledi. 'Kürtlerin lideri Öcalan'dır açıklamasını yapmadığını dile getiren Atalay, açıklamaların basına yansıması üzerine yalanlama yaptığını kaydetti. Bu manaya gelebilecek hiçbir cümle sarf etmediğini dile getiren Atalay, televizyonda da düzelttiğini kaydetti. "Böyle bir şeyi niye söyleyeyim; böyle bir şey söylenebilir mi?" diyen Atalay, Türkiye'yi bilen birinin bunları söyleyemeyeceğini kaydetti.

Yıkım bakanlığı söylemine de tepki gösteren Atalay, bu projenin şahsi olmadığını parti programlarında mevcut olduğunu kaydetti. AK Parti'nin bu milletin çimentosu olduğunu, bölünmenin önündeki en büyük engel olduklarını belirten Atalay, ırkçılığın zerresinin kendisinde bulunmadığını vurguladı. Her düşüncenin konuşulması ve silah ile terörün olmamasını istediklerini anlatan Atalay, şuan yapılanların doğru olduğunu söyledi.

"Ülkemizi neden terör örgütüne bırakalım, geliştirdiği düşmanlığa bırakalım." diyen Atalay, vatandaşın yüzde 68'inin çözüm sürecine umut bağladığına dikkat çekti. Uluslararası alanda ilan edilen El-Kaide ve El-Nusra'ya asla yardım edilmediğinin altını çizen Atalay, El-Kaidenin Müslümanlara verdiği zararı kimsenin vermediğini ifade etti. İslamafobyanın kaynağının bunlar olduğunu dile getiren Atalay, bunların kiralık katil olduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar