Başbakan Yardımcısı Atalay: Kimseyle kapı, çatı görüşmemiz yok

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti olarak kendi adaylarını çıkartacaklarını ve bu konuda kimseyle kapı, çatı gibi görüşmelerinin olmadığını söyledi.     Beşir Atalay, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Atalay: Kimseyle kapı, çatı görüşmemiz yok

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti olarak kendi adaylarını çıkartacaklarını ve bu konuda kimseyle kapı, çatı gibi görüşmelerinin olmadığını söyledi.

    Beşir Atalay, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde bir alışveriş merkezinin açılışında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda AK Parti olarak kendi adaylarını çıkartacaklarını söyleyen Atalay, "Bu konuda kimseyle kapı, çatı gibi görüşmemiz yok. Biz kararımızı verince kendi cumhurbaşkanı adayımızı ilan edeceğiz. Yani milletvekilleri olarak. Kendi adayımızı göstereceğiz. Muhalefetin çalışmalarını bir görelim. Zaten biz şu anda kendimiz karar vermedik ama biraz da muhalefet kesiminde de bir şeyler ortaya çıksın diye de bekliyoruz. Tabi ki muhalefet kendi adaylarından çok bizim adaylarımızla meşgul. Genel başkanlar bizim adayları değerlendirmekle meşguller. Onun yerine bir an önce çalışma yapsınlar, kendi adaylarını belirlesinler, ortaya çıktıktan sonra görüşlerimizi paylaşırız, söyleriz." dedi.

    BAŞBAKAN'IN İSTİFASI

    Bir gazetecinin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adaylığı söz konusu ise bu süreçte istifa etmesi gerekli midir?" sorusu üzerine Atalay, "Bu konular Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili konulardır. Bunların yasaları var, kendi mevzuatı var. Yasalar ne gerektiriyorsa öyle hareket edilir. Şu anda yasalarda istifa etmesini gerektirecek bir sebep yok." diye konuştu.

    

    BDP'NİN ÖZERKLİK AÇIKLAMASI

    

    BDP'lilerin dile getirdiği özerklik konusuna da değinen Atalay, "BDP tarafından bir açıklama var. Basında da bu yer almış. Orada bize de atfedilen anlaştılar falan gibi bir ifade var. Bizim kendi tasarruflarımız, politikalarımızı ve kararlarımızı biz açıklarız. Biz açıklamadıkça bizi bağlamaz. Daha öncede ifade etmiştim ben. Bu özerklik falan tabi biraz romantik, biraz ütopik, içi doldurulmamış kavramlar. Dolayısıyla bu açıklamaların şu anda bizi bağlayan bir tarafı yok. Onu ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

    Açılış kurdelesi kesildikten sonra Atalay ve beraberindekiler alışveriş merkezi içerisinde mağazaları, oyun salonlarını ve sosyal alanları inceledi. Atalay, alışveriş merkezinde bulunan sinema salonunda bir süre film izledi. Atalay, Kırıkkale’deki açılışın ardından AK Parti'nin Afyonkarahisar’da düzenlenecek ve 3 gün sürecek 22. Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katılacağını açıkladı.

    Açılışa, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Vali Vekili Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar