Başbakan Yardımcısı Atalay: Asla örtülü bir af yok

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Terörle Mücadele Kanununun kaldırılmasını şu an düşünmediklerini söyledi. Bir affın olmadığını dile getiren Atalay, şu anda bu yasanın içinde asla örtülü bir af olmadığını belirtti.Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Atalay: Asla örtülü bir af yok

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Terörle Mücadele Kanununun kaldırılmasını şu an düşünmediklerini söyledi. Bir affın olmadığını dile getiren Atalay, şu anda bu yasanın içinde asla örtülü bir af olmadığını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 114. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Başkanlığın Genel Kurula sunuşları yapıldı. Meclis araştırması açılmasına ilişkin üç önerge okunarak bilgiye sunuldu.

Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı ve İçişleri Komisyonu Raporu görüşülmeye başlandı. Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısının 3. maddesi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor.

Soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, şu an kapalı yol olmadığını, Türkiye'nin bütün yollarının açık olduğunu söyledi. Bölgede istenilen her yere ulaşılabildiğini söyleyen Atalay, Türkiye'nin en huzurlu dönemi yaşadığını savundu.

Terörle Mücadele Kanununun kaldırılmasını şu an düşünmediğini belirten Atalay, çözüm süreciyle bunun bağlantılı olduğunu söyledi. Affın olmadığını dile getiren Atalay, "Şu anda bu yasanın içinde asla ne örtülü af var; yeni bir yasal düzenleme olursa Meclis'e gelecek." diye konuştu. Her şeyin hukukun içinde olmasını istediklerini ve bu yasanın da bunlardan bir tanesi olduğunu anlatan Atalay, Meclis'te her şeyin sorulması, konuşulması ve tartışılmasının bir kazanım olduğunu vurguladı. Atalay, bundan da memnun olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar