Başbakan Yardımcısı Arınç: Bugün Türkiye olarak yastayız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle bugün bazı siyasi partilerin seçim çalışmalarında müzik kullanmayacaklarının öğrendiğini belirterek,"Buna, çok sevindim teşekkür ediyorum.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Arınç: Bugün Türkiye olarak yastayız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle bugün bazı siyasi partilerin seçim çalışmalarında müzik kullanmayacaklarının öğrendiğini belirterek,"Buna, çok sevindim teşekkür ediyorum. Bende bugün Bilecik’teki seçim çalışmam boyunca, müzikli yayın yapılmamasını arkadaşlardan rica edeceğim. En azından, bu acıya ortak olduğumuzu, yüreğimizde hissettiğimizi göstermemiz bakımından.Bugün Türkiye olarak yastayız.” diye konuştu.

Belkin Elvan’ın faillerinin bir an önce bulunması gerektiğini belirten Arınç, provokasyonlara karşı da herkesi dikkatli olmaya çağırarak, “Siyası olaylar, sokak olayları ölüme yol açmamalı. Bu konuda, çok dikkatli olmalıyız. Ve bu olaylarda, adli ve idari soruşturma yapılıyorsa, bunlarda süratle neticelenmeli, olayın failleri, nasıl cereyan ettiği, kimlerin sebebiyet verdiği tüm yönleriyle araştırılmalı ve kamuoyuna açıkça hesap verilmeli. Türkiye’de hiçbir zaman, bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. Bugün kü cenaze törenini ve bundan sonra Türkiye’de yaşanabilecek olayları kışkırtıcılarını bulup ortaya çıkarmalıyız. Bunlara hiçbir zaman pirim vermemeliyiz.” dedi.

'BİR FİDANIN DÜŞÜP ÖLMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİ'

Arınç, Bilecik’e gitmek üzere Ankara’dan Yüksek Hızlı Tren ile geldiği Eskişehir Gar’ında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Belkin Elvan’ın ölümüne değinen Arınç, “Bugün maalesef tam tersi acı bir olayla karşı karşıyayız. Bu konuda üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi neredeyse 270 gün hastanede yaşam savaşı verdikten sonra genç bir evladımız, yavrumuz, 15 yaşında hastanede yatan Berkin Elvanın ölümünü duyduk. Bu çok acı bir olay. Dünden bugüne, bütün Türkiye gerçekten yasta. Genç bir yavrumuzun sokak olayında hayatını kaybetmesi, fevkalade üzüntü verici. Bugün, cenazesini kaldırılacağını biliyoruz. Ben, Belkin Elvan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatının baharında henüz delikanlılık çağında, Anadolu tabiriyle, bıyıkları bile terlememişken, bir fidanın düşüp ölü vermesi, gerçekten de çok üzüntü verici. Annesi, babası, kardeşlerine sabır diliyorum. Başka yapacak bir şey yok. Onlara bol sabır diliyorum.”

'TÜRKİYE'NİN YASTA OLDUĞUNU BİLMELİYİZ'

“Türkiye’nin bugün yasta olduğun bilmeliyiz.” diyen Arınç, “ Bugün bazı siyasi partilerin seçim çalışmalarında müzik kullanmayacaklarının gazetelerden öğrendim. Buna, çok sevindim teşekkür ediyorum. Bende bugün Bilecik’teki seçim çalışmam boyunca, müzikli yayın yapılmamasını arkadaşlardan rica edeceğim. En azından, bu acıya ortak olduğumuzu, yüreğimizde hissettiğimizi göstermemiz bakımından.” diye konuştu.

Bu olay nedeniyle herkesi provokasyolara karşı duyarlı olmaları çağrısında bulunan Arınç, şöyle konuştu: “Bu olay, bize şunu hatırlatıyor. Hiçbir insanımız ölmemeli. Siyası olaylar, sokak olayları, yaşananlar, ölüme yol açmamalı. Bu konuda, çok dikkatli olmalıyız. Ve bu olaylarda, adli ve idari soruşturma yapılıyorsa, bunlar da süratle neticelenmeli. Olayın failleri, nasıl cereyan ettiği, kimlerin sebebiyet verdiği tüm yönleriyle araştırılmalı ve kamuoyuna açıkça hesap verilmeli. Türkiye’de hiçbir zaman bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. Ne var ki geçmişte ve günümüzde bu olaylara yol açacak hadiseleri tertipleyenler provokasyonları büyütmek isteyenler, halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışanlar güvenlik güçleri ve göstericiler arasında nahoş olayların büyümesini isteyenler adeta kolları sıvadılar. Dolayısıyla bugünkü cenaze törenlerini ve bundan sonra Türkiye’de yaşanabilecek olayları, kışkırtıcılarını bulup ortaya çıkarmalıyız. Bunlara hiçbir zaman pirim vermemeliyiz.”

CİHAN

Yorumlar