Başbakan ve AK Partililer, Afyon’da Ruhun Dansı gösterisini izleyecek

AK Parti’nin bu yıl Afyonkarahisar’da gerçekleştireceği 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için partililer Afyonkarahisar’a gelmeye başladı. Kampın gerçekleştirileceği Afyon Güral Termal Oteli’ne yoğun güvenlik önlemleri...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan ve AK Partililer, Afyon’da Ruhun Dansı gösterisini izleyecek

AK Parti’nin bu yıl Afyonkarahisar’da gerçekleştireceği 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için partililer Afyonkarahisar’a gelmeye başladı. Kampın gerçekleştirileceği Afyon Güral Termal Oteli’ne yoğun güvenlik önlemleri altında gelen AK Partili vekiller ve diğer yetkililer, güvenlik kontrolünün ardından içeri giriyor.

Kampın gerçekleştirileceği otelin önündeki bayrak direklerine AK Parti bayrakları da asılırken, otelin duvarlarında Türk bayrağının yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın da resimleri asıldı. Ayrıca, otelin girişinde Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları tarafından asılan “Lokum gibi tatlı, ballı kaymak gibi dinamik, mermer gibi sert, ecdadımız kadar mert, Afyonkarahisar kalesi gibi dimdiksin. Hoşgeldin Büyük Usta” pankartı dikkat çekti. Bunun yanı sıra otele gelen yolların kenarlarındaki billboardlara Errdoğan için ‘hoşgeldin’ afişleri asılmış durumda. Kampın gerçekleştirileceği otelin yakınındaki otellerde yine Erdoğan ve AK Parti bayrakları asılmış gözüküyor.

Kamp için gelen misafirler, yoğun güvenlik önlemleri altında kampa alınıyor. Arama noktasında araçlar alttan görüntü alan bir mekanizma ile kontrol edilirken, girişe yerleştirilmiş bir güvenlik aracı da üstündeki kameralardan görüntü alıyor. Otelin etrafında zırhlı araçların yanı sıra bir ambulans, itfaiye ve AFAD aracı da hazır bekliyor.

AK Parti kampına, bu yıl partililer önceki yılların aksine eşsiz davet edildi. Yine de ailelerini getirmiş olan partililerin aileleri, kampın yakınındaki diğer otellerde kalıyor. Otele gelen misafirlere de Afyon lokumu ve demirhindi şerbeti ikram edildiği öğrenildi.

Daha önceki kamplarda bir gün önceden gelen Erdoğan ise bu yıl kampın başlayacağı gün, yani yarın gelecek. Sabah Ankara’da programı bulunan Erdoğan, ardından Afyonkarahisar’a geçecek. Erdoğan'ın burada yapacağı açılış konuşmasının ardından, basına kapalı istişare toplantılarına geçilecek.

Akşam ise Erdoğan ve AK Partililer için otelde bir program gerçekleştirilecek. AKSAM Türk Tasavvuf Müziği ve Gösteri Sanatları Topluluğu, kampın gerçekleştirildiği otelde yarın akşam saat 20.30’da Ruhun Dansı adlı bir gösteri sunacak. AKSAM bünyesinde çalışan sanatçıların özgün fikirleriyle oluşturduğu ve 70 kişi tarafından sahnelenen gösteri, İslam coğrafyasında tarih boyunca süregelmiş tarikatların ayin ve zikirlerini derleme halinde özgün bir şekilde sahnelenmesinden oluşuyor.

Öte yandan, otelin tam karşısında ise basın mensupları için bir çadır kuruldu. Basın mensupları görüntülerini buradan çekiyor ve yayınlarını buradan yapıyor. Basın mensupları içeriye alınmıyor. Gazeteciler, sadece Erdoğan’ın yarın ve Pazar günü yapacağı konuşmaları izlemek için otele girecek.

Ayrıca, bu yıl basına akreditasyon kartları dağıtıldı. Daha önce medya kuruluşlarının bildirdiği isimler için ayrı ayrı kart bastırıldı. İsmi ya da kartı olmayan gazeteciler içeriye alınmayacak.

CİHAN

Yorumlar