'Başbakan rüşvet ve yolsuzlukların hesabını Yüce Divan'da verecek'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Başbakan'ın suçüstü yakalanmanın telaşı ile ne yapacağını bilemez halde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan rüşvet ve yolsuzlukların hesabını Yüce Divan'da verecek'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Başbakan'ın suçüstü yakalanmanın telaşı ile ne yapacağını bilemez halde olduğunu söyledi. Kaya, AKP Genel Başkanı, Başbakan'ın ne yaparsa yapsın, eninde sonunda, Yüce Divan'da rüşvetlerin, yolsuzlukların zulümlerin hesabını vereceğini savundu.

Atilla Kaya, Iğdır'da partisinin seçim irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada 11 yıllık iktidarının sonunda ayakkabı kutularıyla ve TIR dorselerinin aralarına sıkışmış bir iktidar bulunduğunu belirterek," Çürümüş, yozlaşmış ve boğazına kadar hırsızlıklara yolsuzluklara rüşvete batmış bir iktidar var. Bu yolsuzluk rüşvet operasyonu ortaya çıkınca, bir takım bakanlar bu hadisenin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra istifa etmek zorunda kaldılar. Kabine değişikliği esnasında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın dikkat çeken bir ifadesi oldu. 'Her ne yaptık isek tüm bu yaptığımız şeyler Başbakan'ın talimatı ile olmuştur. Dolayısıyla biz bunlardan dolayı istifa edeceksek Başbakan'ın da istifa etmesi gerekir' dedi. İktidarın bütün engellemelerine rağmen anlaşılıyor ki, ortaya çıkan gerçek şudur: Bütün ortaya çıkan her şey bizatihi Başbakan'ın bilgisi dahilinde Başbakan'ın talimatlarıyla gerçekleştirilmiş. Dolayısıyla Başbakan, normal bir soruşturmada işin kendisine dayanacağını, kendisinin hesap verme mecburiyetinde kalacağını gördüğü için hesap vermekten kurtulmanın çarelerini arıyor. Bunun için hukuku ayaklar altına alıyor. Anayasanın bir çok maddesini fiilen ihlal etmiş durumda. Türkiye Başbakan'ının hesap vermekten kaçması yüzünden bir hukuk devleti olmaktan çıkmış, bir polis devleti olmuştur. Kendi partisi içerisinde olup bitenlere karşı rahatsızlık duyan vicdanın sesini dinleyen milletvekilleri de, birer birer tepkilerini ortaya koymaya başlıyorlar. Bu milletin ümitlerini, bu milletin hayallerini yerle bir eden, istismar eden, yıllar boyu ama netice itibari ile bütün gerçeklerin ortaya çıkması neticesinde zor durumda kalan AKP Genel Başkanı, Başbakan ne yaparsa yapsın eninde sonunda Yüce Divan'da bu rüşvetlerin, yolsuzlukların zulümlerin hesabını verecek.” dedi.

Kış gününde soruşturmayı engellemek için polislerin vesavcıların yerlerinin değiştirilmesini eleştiren Kaya “ Kendine tıpkı medyada olduğu gibi yandaş yargı oluşturmaya çalışmaktadır ama ne yaparsa yapsın, Başbakan Yüce Divan'da yargılanmaktan kurtulamayacaktır” şeklinde konuştu.

Açılışa; MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP MYK Üyesi Muharrem Yıldız, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, MHP Iğdır Belediye başkan adayı Gündüz Güneş ve MHP Kars Belediye başkan adayı Murtaza Karaçanta ve ile partililer katıldı.

CİHAN

Yorumlar