Başbakan Nükleerden Daha Tehlikeli

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Yalova'da yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın nükleer santralden daha tehlikeli olduğunu söyleyerek, "Bu adam tüpten, nükleer santralden daha tehlikeli. Acil durum prosedürü yok, direkt patlayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Nükleerden Daha Tehlikeli

Seçim çalışmaları kapsamında CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile birlikte kente gelen CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Yalovalılara hitap etti. İlk konuşmayı yapan Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarındaki 30 milyon euronun 50 liralık banknotlar halinde ağırlığının 1 tona yakın olduğunu söyledi. İnce, “Bunların hesabını 30 Mart’ta göreceğiz. Bunları 30 Mart’ta beraber sıfırlayacağız" diye konuştu.

SAF ADAMDAN BAŞBAKAN OLMAZ

Başbakan Erdoğan'ın 'Ben safmışım' dediğini belirten İnce "Cemaat onu aldatmış. Yahu sen boş ver cemaati memaati kardeşim, boşver. Sen suçlu arama. Sen kendine bak. 'Safmışım' diyorsun. Saf adamdan Başbakan olur mu? Eğer seni aldattılarsa seni Obama 10 kere aldatmıştır o zaman. Putin seni 50 kere aldatmıştır. Kıbrıs’ta aldatmışlardır seni, Yunanistan’da aldatmışlardır. Amerika’da, Irak’da, İran’da aldatmışlardır. Bu saflardan kurtulmamız lazım. Saf adamdan Başbakan olmaz. 'İhaleye karıştım' diyor, doğru. O telefon dinlemesini kabul ediyor. 'Sayın Bahçeli’nin alt yazısına müdahale ettim, indirin dedim' diyor. Onu da kabul ediyor. Fenerbahçe Kongresi’ne müdahaleyi de kabul ediyor. 'Hâkimi ayarla' diyor, Sadullah Ergin’e. 'Ayarlayamam. O hâkim Alevi' diyor. O hâkim Alevi mi Sünni mi bilmem ama o hakim adammış, adam. Helal olsun" dedi.

KADINLARDAN KORKAR ONLAR

Daha sonra söz alan CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, ülkenin kadınları eksik etek gören bir kişi tarafından yönetildiğini öne sürerek, "Kızlı-erkekli sözünü kim kazandırdı bu siyaset jargonuna. Kadına şiddetin nedeni, kadının çalışmasıdır. Çünkü erkeğin fıtratını bozuyor diyen kim? Kim yaptı bunu? Bakın kadının sokağa çıkması, hamile kadının sokağa çıkması, muhafazakar ahlaka ters ama evlerden dolarla, kasalardan dolarlar fışkırması, devleti soymak, rüşvet almak nedense muhafazakar ahlaka pek ters değil. AKP'nin kadına bakışı nasıl bir bakış hiç düşündünüz mü? Aslında bakmayış. Kadına bakmayı pek beceremezler. Hafif aşağılayan yan bakıştır o bakış. Ya da anahtar deliğinden diyorum ben o bakışa. Kadınlardan korkarlar onlar. Çünkü bilirler ki bu ülke kadınlar boyun eğemezse bu ülke asla boyun eğmez" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın son dönemde oldukça sinirli olduğunu söyleyen Tarhan, "Biz sevgiden saygıdan söz ederken, sürekli had bildirmekten, cibilliyetten söz eden bir adam yönetiyor bizi. Üslup dehşet, ya! Ben koridorda yürürken birine çarpsam özür diliyorum. Olacak şey değil. Topu topu 70-75 yıllık ömrümüzde. Yazık değil mi? Ne gerek var ki insanları incitmeye. Oysa bu adam tüpten, nükleer santralden daha tehlikeli. Acil durum prosedürü yok, direkt patlayacak" diye konuştu.

"BİR ÇOCUK LAFTAN SÖZDEN BU KADAR MI ANLAMAZ"

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili de konuşan Tarhan, "Onların hayatı da kolay değil. Peygamber sabrı diyorum ben. Şimdi adam tutuşmuş paraları evden çıkartmaya çalışıyor. Bir yandan telefonun dinlenebileceğinin farkında. Mümkün olduğunca sessiz ve kapalı konuşuyor. 'Anlamadım babacım, tam olarak ne yapayım babacım' ömrünü yedi adamın. Kime çekmişse. Ya bir çocuk laftan, sözden bu kadar mı anlamaz. Sen laftan niye anlamıyorsun, paraları yok et diyor baban. Yaklaşık yedi dakika uğraşıyor anlatmaya. Bakan çocukları öyle mi, 2 dakikada anlıyorlar. Adamcağız 'bu yaştan sonra cami önüne filan da bırakamam ki' diye epey düşünüyordur, eminim" dedi.

Ardından meydana toplanan kalabalıkla birlikte Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan, Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, İl Başkanı Özcan Özel yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nin önünde son buldu.

Yorumlar