"Başbakan kasetler ve karanlıklar üzerinden siyaset yapmayı marifet görüyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan'ın Anayasa Mahkemesi'nin de dinlendiğini söylemesiyle ilgili "Sayın Erdoğan kasetler ve karanlıklar üzerinden siyaset yapmayı bir marifet olarak görüyor." dedi. Loğoğlu, şantaj politikasının...

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan kasetler ve karanlıklar üzerinden siyaset yapmayı marifet görüyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan'ın Anayasa Mahkemesi'nin de dinlendiğini söylemesiyle ilgili "Sayın Erdoğan kasetler ve karanlıklar üzerinden siyaset yapmayı bir marifet olarak görüyor." dedi. Loğoğlu, şantaj politikasının bizzat Başbakan tarafından yapıldığını vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlayarak sözlerine başladı. Ali İsmail Korkmaz'ı da bu vesile ile anan Loğoğlu, Federal Almanya Cumhurbaşkanı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir görüşme yapacağını söyledi.

Bu görüşmeye önem verdiklerini belirten Loğoğlu, Irak'taki seçimlere değinerek seçimler yaklaştıkça terör olaylarının, üzücü olayların yaşandığını ifade etti. Bu seçimlerin Irak'ın geleceği bakımından önem kazandığını düşündüklerini dile getiren Loğoğlu, mümkün olduğunca sukünet içinde seçimlerin yapılması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Loğoğlu, haftasonu Münih'te bulunduğunu hatırlatarak ciddi ilgi ve heyecan olmasının yanında kaygının da olduğunu ve kaygı kısmının daha öne çıktığını vurguladı.

Yurt dışında kullanılacak oyların kullandığı yerde değil Türkiye'de sayılacak olmasının kaygıların başında geldiğini belirten Loğoğlu, bu oyların mutlak suretle güvence altına alınması gerektiğini ifade etti. Her akşam oy kullanma bittiğinde oyların torbalanacağını ve konsolosluklarda saklanacağını anlatan Loğoğlu, karmaşık bir oylama ile karşı karşıya bulunulduğunu, bu oylara müdahale edilme şansının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının engellenmesi konusunda ise Loğoğlu, niçin bir sorun, bir tartışma, bir gerginlik kaynağı haline getirilmesini anlamadığını ve kabul edemediğini söyledi. Aklı selimin hakim olmasını isteyen Loğoğlu, hükümet tarafından yapılan meydan okumaları hazmedemediğini ifade etti. Loğoğlu, 1 Mayıs'ın bir sıkıntıya yol açmadan bütün emekçiler tarafından kutlanması temennisinde bulundu.

Süleyman Şah Türbesi'ne bir askeri konvoyun IŞİD'in bayraklarının dalgalandığı koridorlardan geçtiğini dile getiren Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu manzara karşısında biraz düşünmesi ve utanması gerektiğini ifade etti.

Davutoğlu'nun "Hangi politikalar bu hale getirdi?" diye biraz sorgulaması gerektiğni anlatan Loğoğlu, "Beni ilgilendiren AKP'nin izlediği Suriye politikasının IŞİD bayrakları arasında geçmesi noktasına getirilmesidir. Bu utanç tablosunun hesabını birgün tarih mutlaka soracak. Biz de inşallah sorma imkanı yakalayacağız." diye konuştu.

Loğoğlu, KPSS'nin kaldırılmasına da tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Loğoğlu, kendisinin öyle bir niyetinin olmadığını ve böyle birşeyin de olabileceğini sanmadığını kaydetti. Cumhurbaşkanlığına çok daha layık ve seçilme ihtimali yüksek arkadaşlarının bulunduğunu ifade etti.

Mısır'daki idamlar konusundaki bir soruya ise Loğoğlu, CHP olarak idamlara karşı olan bir parti olduklarını vurguladı. İçişlerine müdahale biçiminde değil, siyasi idamların ülkeye huzur değil karışıklıklar getireceğine dikkat çeken Loğoğlu, Mısır'daki idamlarla ilgili Mecliste çıkan deklarasyondaki düşünceleri desteklediklerini kaydetti.

Başbakan'ın Anayasa Mahkemesinin de dinlendiğini söylediğinin hatırlatılması üzerine ise Loğoğlu, "Sayın Erdoğan kasetler ve karanlıklar üzerinden siyaset yapmayı bir marifet olarak görüyor. Ne demek Anayasa Mahkemesi dinleniyor? Demek ki onların gocunacağı şeyler mi var; demek ki o kasetleri görmüş mü?" ifadelerini kullandı.

İster Anayasa Mahkemesi'ne, ister cemaate, ister diğer gruplara yönelik bir gerginlik, bir kutuplaşmaya yol açacak bu tavrı doğru bulmadıklarının altını çizen Loğoğlu, bu davranışın bağdaşır hiçbir tarafının olmadığını kaydetti. Şantaj politikasının bizzat Başbakan tarafından yapıldığını vurgulayan Loğoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın yargı bağımsızlığı konusunda bir konuşma yaptığını ve bunun 2-3 yıl geç kalmış bir konuşma olduğunu söyledi.

"Ama yaptı diye günlerce bu konuyla meşgul olunur mu?" diye soran Loğoğlu, konuşmaya katılmak zorunda olunmadığını ama saygı duymak zorunda olunduğuna dikkat çekti. Günlerce bu konunun gündemde tutulmasının yanlış olduğunu anlatan Loğoğlu, Türkiye'nin gündeminin yolsuzluk, yasaklar, özgürlük ve KPSS'nin kaldırılması olması gerektiğini belirtti.

Başbakanın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına yönelik bir soruya Loğoğlu, taziyenin saygı duyulacak bir tavır olduğunu belirterek "Ama niçin 2014 yılında, niçin sadece Ermeniler için taziye" sorgulamasını yaptıklarını ve atılacak adımlar için Meclis'i adres gösterdiklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar