'Başbakan her gün televizyonlarda bağırıyor ama kan akmaya devam ediyor'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 121. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair...

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan her gün televizyonlarda bağırıyor ama kan akmaya devam ediyor'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 121. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarının 2. bölümüne geçildi. Şimdiye kadar 32 madde kabul edildi. 33. madde üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 45 gündür torba yasanın görüşüldüğünü, bu süre içerisinde etrafımızın kan gölü hâline döndüğünü ifade etti. "Mübarek Ramazan ayı içerisinde Müslüman'ın oluk oluk kanının aktığı, insanlığın bir trajediyle karşılaştığı bir ortamda kırk beş gündür torba yasayı görüşüyoruz." diyen Yılmaz, Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır'ın yaptığı konuşmayı eleştirdi. Büyükelçi Bozkır'ın söylediğini, Başbakan'ın her gün miting alanlarında konuşmasının on beş-yirmi dakikasını bu konulara ayırdığını, hamasi nutuklar sıktığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: "Dört aydır bu Dışişleri Bakanı nerede? Yani orada oluk oluk Müslüman'ın kanı akarken, bir insanlık dramı yaşanırken, bir devlet terörü yaşanırken, bebekler katledilirken, kadınlar katledilirken, yüzlerce Müslüman kardeşimiz orada katledilirken, Dışişleri Bakanı, Başbakan meydanlarda hamasi nutuklar atacak ama Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konuları görüşmeyeceğiz. Böyle bir şey olabilir mi? Ve çıkacak Dışişleri Komisyonu Başkanı 'Bunlar burada konuşulacak konular değildir.' diyecek. Yani burada siz bu milletvekilleriyle dalga mı geçiyorsunuz? Bu milletvekilleri sizin emir eriniz mi, birileri talimat verdiği zaman bu milletvekilleri burada on dört saat çalışacak, sizin talimatlarınızı yerine getirecek?"

"Soma'da bir iş kazası, bir iş cinayeti oldu. Getirin şu Ramazan'dan önce bir günde bunu çıkartalım." diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Ben soruyorum: Orman Kanunu'nda ormanı bir şirkete vermişsiniz, peşkeş çekeceksiniz, burada bu maddenin ne işi var? Memurlarla ilgili maddenin burada ne işi var, torba kanununda? TÜRGEV'le ilgili maddenin ne işi var burada? Birtakım yandaşlara yapılacak işlerin ne işi var burada? Bu Ramazan gününde reva mıdır bize? Burada birbirimizi kırmaktan başka şu oruç ağzımızla ne yapıyoruz?"

Başbakan'ın İsrail'in Filistin saldırısını kınadığını hatırlatan Yılmaz, orada yapılan haksızlıkları kendisinin de milyon defa kınadığını vurguladı. Bu sözler üzerine AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, "Biraz sessiz konuş ya, kafamızı şey yapıyorsun ya, sessiz konuş biraz ya." diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz: Ne konuşacağım?

Şahin: Mübarek günde ne bağırıyorsun ya?

Ali Öz: Ne diyorsun ya sen?

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: Sana mı soracak nasıl konuşacağını?

Bu diyalogların ardından Seyfettin Yılmaz, "Acıtabilir söylediklerim. Şimdi buradan soruyorum, Ramazan günü soruyorum: IŞİD'e giden, Adana'da yakalanan TIR'lardaki silahlar var, Adana'da yakalanan TIR'larda silahlar. Eğer onlar Suriye'deki muhalefete götüreceğim diye IŞİD'e gitmişse, onunla Müslüman Türkmen'in kanı dökülmüşse bunun hesabını bu Ramazan günü Allah indinde kim verecek? Buna bağırmayacağım da neye bağıracağım? İçimiz yanıyor. Sayın Başbakan bağırırken niye sesiniz çıkmıyor?" şeklinde konuştu.

Ali Şahin ise iftira atıldığını savundu. Yılmaz'ın "Her gün bağırıyor, her gün televizyonlarda bağırıyor ama kan akmaya devam ediyor." sözlerine AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar