Başbakan Hatay’da da iftiralarını sürdürdü

Partisinin mitingi için Hatay’a gelen AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünü Hocaefendiye hakarete ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Hatay’da da iftiralarını sürdürdü

Partisinin mitingi için Hatay’a gelen AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünü Hocaefendiye hakarete ayırdı. Muhalefeti de Pensilvanya ile işbirliği yapmakla suçlayan Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'nı da yaptırmayacaklarını ifade ederek “Bundan sonra bizden bunlara su yok su.” dedi.

“CHP’ye gönül veren kardeşlerime diyorum.” diyerek muhalefete seslenen Tayyip Erdoğan, “Tepedekilerden bir şey olmaz. MHP’ye gönül verenlere sesleniyorum. Hatay’ın büyükşehir belediyesi olmasına CHP karşı çıktı. Çünkü bu CHP belediyeciliği bilmez. Şehri yönetmeyi bilmez. Bunun tek özelliği iyi takiyye yapar, iyi yalan söyler, iyi iftira atar. Tek doğrusu var yalancıdan Başbakan olmaz diyor, tek doğrusu bu. 5 senedir CHP’nin başında 3 seçimde de bunları birinci parti yapmadı, bunlara icazet vermedi 4. seçime giriyoruz, yine arkadan nal toplayacak.” dedi.

Siyasetin başa oynamak için yapıldığını, birinci olmanın hedef olduğunu vurgulayan Erdoğan, birinci olmazsam ben genel başkanlığı bırakıyorum. Sen birinci parti olmazsan çekilmeye var mısın? Ya çekil ki CHP senden kurtulsun. Bahçeli, 15 yıldır partinin başındasın, sen de var mısın? Sende çekil de MHP senden kurtulsun. Milletin icazet vermediği kişilerden siyasetçi olmaz. Batıda seçimi kaybederse dürüst siyasetçi partisinin başında durmuyor hemen başkasına görev veriyor, bunlarda böyle bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmaya çalışanlar olduğunu, Türkiye’nin büyümesini kalkınmasını ve ilerlemesini hazmedemeyenlerin çok ahlaksızca saldırılar yapıldığını kaydeden Erdoğan, Reyhanlı’da bunun yapıldığını söyledi. Burada 53 şehit verildiğini hatırlatan Erdoğan, saldırıyı yapanların içeride ve dışarıda işbirlikçileri olduğunu söyledi. Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “CHP’nin genel müdürü zalim Esed rejimine azılı katillerine neden sempati duyduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz Esed’e destek verdi. Hatayı karıştırma için elinden geleni yapan CHP aynı tahrikleri başka şehirlerde de yapıyor, İstanbul Malatya Adıyaman’ı karıştırmak için bunu yapıyor, CHP milletvekilleri özellikle Hatay milletvekilleri çirkin eylemlerinin içinde yer alıyor, polise taş atıyor.”

CHP'nin yanına Pensilvanya’yı aldığını ve MHP ile beraber Türkiye’yi karıştırarak istikrarı bozmak istediğini iddia eden Tayyip Erdoğan, “Biz rahat edelimde ülkeye ne olursa olsun dediler. Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye sanan zavallı insanlar karanlığa o kadar alışmışsınız ki yıldızlar bile sizi rahatsız ediyor. Bunlar yıldızlardan daha ürker hale gelmişler. Beyazidi Bestami hazretleri bir kimse havada uçacak kadar keramet gösterse dahi ona aldanmayın asıl onun Allah’ın emir ve yasaklarını nasıl koruduğuna dikkat edin. En yakın arkadaşının Pensilvanya’daki zat hakkında söylediklerini dinlediniz. Yanına gittiğimizde bizimle ilgili iyi şeyler konuşuyordu, keramet sanıyorduk, meğer bizi dinliyormuş, insanların özel hayatlarını dinleyenlerden alim olur mu. Şunda bir başbakanı, cumhurbaşkanını, genelkurmay başkanını, bakanları mahkeme kararı olsa dahi dinleyemezsiniz. Cumhurbaşkanını dinliyor ama onla ilgi açıklama yapmıyorlar başbakanla uğraşıyoruz. Ama onu biriktiriyorlar zamanı gelince onu da açıklayacaklar, bunlar haşhaşi, sahtekar, çete, örgüt, terör örgütünden farkı yok. Bunlar CHP’lilerin de mahremlerini izledi yayınladılar, Baykal’ı öyle devirdiler. Ardından MHP’lileri kaydettiler, yayınladılar, o CHP ve MHP çıkmış Pensilvanya’nın kuyruğunda siyaset yapıyor CHP bu Pensilvanya’daki zatı eleştiriyor ağır hakaretler ediyordu. Şimdi kol kola ittifak halindeler. CHP milletvekillerini sesi çıkmıyor, MHP’de okyanus ötesine verip veriştiriyordu ama şimdi dut yemiş bülbüle döndü. Pensilvanya partilerine gereken dersi verecek misin Hatay. CHP demek zulüm demektir, baskı demektir, baş örtüsünü yasaklama Kur’an-ın öğretilmesine öğrenilmesine engel çıkarmak demektir, darbelere destek vermek, katil Esed’in yanında Mısır'daki darbeci Sisi'nin yanında durmak demektir, çöp, çamur, hava kirliği, din istismarı, karmaşa ve kaos demektir.” CİHAN

Yorumlar