Başbakan Erdoğan'dan yeni iddia: Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın dün hükümeti eleştiren sert sözlerinin ardından Anayasa Mahkemesi’nin de dinlendiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'dan yeni iddia: Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın dün hükümeti eleştiren sert sözlerinin ardından Anayasa Mahkemesi’nin de dinlendiğini iddia etti. Konya’nın Ereğli ilçesinde konuşan Erdoğan’ın Hizmet Hareketi hakkındaki mesnetsiz iddialarını burada da sürdürdü: “Pensilvanya darbecilerin yanında oldu. Suriye'de darbe yapanların yanında oldu. Mavi Marmara’yı batıranların yanında oldu. Buraya gönül veren saf kardeşlerime sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin, bu oyunu bozun, diyorum. Biz bunların inine gireceğiz, inine dedim. Bunları bırakmayacağız. Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Belirleniyor. Devletin en üst kademesinden..Yeni birşeyler söylüyorum. Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Her şeyleri bunların şantaj her şeyleri montaj.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’nın Ereğli ilçesinde halka hitap etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Konya milletvekilleri eşiliğinde otobüsün üzerine çıktı. Erdoğan’dan önce Dışişleri Bakanı Davutoğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmasında 30 Mart’ın çok farklı bir seçim olduğunu söyleyen Erdoğan, muhalefeti eleştirdi: “Ve oyunlar hileler tuzaklar herşey CHP, MHP, BDP Pensilvanya el ele verdiler. Omuz omuza verdiler. Tuzaklar kurdular. Ama onlar tuzakların üzerinde Allah’ın bir hükmü olduğunu unuttular. Endülüs’te geziyi yaparken orada bir Allah’ın hükmünü gördüm. Ne diyordu biliyor musunuz? ‘La galibe illallah. Allah'tan başka galip yoktur. Ama birileri bunun farkında değildi. Sizler bunun farkındaydınız. Gece demediniz gündüz demediniz, koştunuz, çalıştınız hanım kardeşlerim. Bu davanın ablaları olarak çalıştı. Birilerinin de ablaları varmış. Ama işte ablalar galip geldi, abiler galip geldi.” diye konuştu. Erdoğan, "Şimdi hizmet zamanı. Bu konuda ahdimiz var kararlılığımız var. Durmak yok yola devam diyeceğiz. Belediyecilik bizim işimiz. biz belediyeciliği biliriz.” diye ekledi.

Erdoğan, muhalefete eleştirilerine şöyle devam etti: “Peki bu anamuhalefet genel müdürü yavru muhalefetin başındaki zat bunlar nereden geldi ne iş yaptılar ya? Türkiye’de dikili ağaçları var mı? Ana muhalefetin genel müdürü SSK’yı batırdı, yolsuzluklarla temayüz etti. SSK hastanelerin ilaç bulamıyorduk onun zamanında. Hastaneye gittiğimiz zaman kuyruklarda bekliyorduk. Şimdi istediğimiz hastaneye gidiyor, istediğimiz eczaneden ilacımızı alıyor muyuz? Bunlar insan kadri bilmediler, halka değer vermediler. Partisinde halk kelimesi olabilir ama uygulamada böyle birşey yok.”

Erdoğan, MHP’yi ise milliyetçi olmamakla eleştirdi: "Yavru muhalefet. Adında milliyetçi ifadesi var. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Dünyada bu ülkede milliyetçilik adına ne yaptı? Hangi ülkeye gitti. Bu kardeşiniz bu ülkeye başbakan oldu, dedi ki, bizim Göktürk anıtlarımız var ta Moğolistan’a gittik. Karakurum’dan Göktürk anıtlarına kadar 42 km yol yok. Çöl, safari yapıyorsunuz. Oradan dedik ki biz bunu yapacağız. Göktürk anıtlarında müzeyi yaptık, 42 km yolu da yaptık. Oraya gittiğimde havaalanı da yoktu, adeta çöle indik. Ben ona gidememiştim açılışına. Burada şehitler cenazesi için Kazakistan’dan geri döndüm. Gümrük Bakanım Hayati Bey'le birlikte MHP’li milletvekili gittiler açılışını yaptılar. Biz buyuz. Daha sonra tekrar Moğolistan’a gittim. Orada farklı yerlerde anıtlarımız vardı, onları ziyaret ettim. Orada yol güzergahında Konyalı kardeşlerimizin yaptığı mescidi ziyaret ettim. Ama yeterli değil dedim. Anıtların olduğu yerde müzeyi yapacağız. Çünkü Türk'ün ayak izlerinin buraya geldiğini biliyoruz.”

BAHÇELİ’Yİ UÇAĞA BİNEMEMEKLE ELEŞTİRDİ

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi uçağa binememekle de eleştirdi: “Bunda uçağa binme sendromu varmış, öyle dediler. Binseydin oralara da gitseydin. Buralarda izimiz varsa, atalarımızın atlarını izi varsa, biz buralara gideriz dedik ve gittik. Bizler Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Tacikistan buraları sürekli dolaştık. Dolaşıyoruz. Balkanları sürekli dolaştık, dolaşıyoruz. Orada bizi soydaşlarımız var.”

Erdoğan, şöyle devam etti: “Suriye’yi kendi başına bırakmadık. Her an Suriye’nin yanında olduk. Şu anda ülkemizde 700 bin Suriyeli kardeşimiz var. Onlara ev sahipliği yaptık. Onlar muhacir, biz ensar olduk. Niye? Çünkü bizim medeniyetimizin yüklediği görev var, bunu yaptık. Mısır’da Esmalar şehit oldu. Esmaların yanında olduk. 7’den 70’e şehit edilen kardeşlerimizin yanında olduk. Darbeyle gelenlerin karşısında olduk.”

ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ DE DİNLİYORLAR

Erdoğan, ardından mesnetsiz dinleme iddialarını yineledi: “Pensilvanya darbecilerin yanında oldu. Suriye'de darbe yapanların yanında oldu. Mavi Marmara’yı batıranların yanında oldu. Buraya gönül veren saf kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyin, bu oyunu bozun, diyorum. Biz bunların inine gireceğiz, inine dedim. Bunları bırakmayacağız. Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Belirleniyor. Devletin en üst kademesinden..Yeni birşeyler söylüyorum. Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Her şeyleri bunların şantaj herşeyleri montaj. Dışişleri Bakanlığı’nı da dinlediler ve dünyaya servis ettiler. Ne yazık ki CHP, MHP bunların yanında yer alıyor. Onları da dinlediler. Kardeşlerim, kimi dinlerlerse dinlesinler karşılarında evelallah biz varız.”

YA YOLA GELECEKLER YA DIŞARI GİDECEKLER

Erdoğan, iddia ettiği paralel yapılanma ile mücadelelerinin de süreceğini vurguladı: "Paralel bir kısım yargı ile mücadelemiz devam ediyor, edecek. Emniyetteki paralel yapı ile mücadelemiz devam ediyor, edecek. Devletin kurumlarındakilerle devam ediyor. Temizleyeceğiz bunları. Ya yola gelecekler, ya dışarı gidecekler.”

CUMHURBAŞKANINI İLK TURDA SEÇİN İSTEDİ

Erdoğan, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi ve partisinin adayı için destek istedi: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır mıyız? Partimizin de bir adayı olacak. Bu seçimde CHP’nin genel müdürü konuşuyor. MHP’nin başındaki de konuşuyor. Ama ben MHP’ye gönül verenlere, CHP’ye gönül verenlere söylüyorum. Bakın bu ülkede ayrımcılık varsa, bölücülük varsa bunu CHP’nin başındakin de arayın, MHP’nin başındakin de arayın. 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizin adayını ilk turda seçmeye hazır mıyız?” CİHAN

Yorumlar